Sobadan çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu

Çerkezköy’de İstasyon Mahallesi’nde meydana gelen yangında sobadan çıktığı iddia edilen yangında gecekondu kullanılamaz hale geldi.

GÜNDEM 22.11.2013 11:06:00 0
 Sobadan çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu
YANGINA SOBADAN ÇIKAN KIVILCIMLAR NEDEN OLDU
Olay dün gece saat 00.30 sıralarında İstasyon Mahallesi, Alper Sokak’ta bulunan bir gecekonduda meydana geldi. İddiaya göre Murat K.’ye ait gecekonduda ısınma amaçlı yakılan sobadan çıkan kıvılcımlar, sobanın hemen yanındaki çekyatın tutuşmasına neden oldu. Çekyatın tutuşması sonucu yangın kısa sürede tüm odayı kapladı. Bı sırada diğer odada bulunan ev halkı, sobanın bulunduğu odanın yandığını görünce hemen evi boşaltarak durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.
 
 
 
YANGIN KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ
Haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, birkaç dakika içinde yanıgını söndürdü. Yangın söndürme işleminin ardından soğutma çalışmaları yapılan gecekonduda bütün eşyalar kül olurken, yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmaması ise ev halkının tesellisi oldu. İtfaiye yetkilileri kış aylarında ısınmak için soba kullanan aileleri bu gibi durumlara karşı gerekli tedbirleri almaları konsunda uyardı.
 
Haber / Asim YAVUZ