“Varlığımız kimseyi rahatsız etmemeli”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 6.Meslek Komitesi, önceki gün saat 17.00’da Çerkezköy ve Kapaklı’daki dershane yöneticileri ile bir araya gelerek, dershane yöneticilerinin sıkıntılarını dinledi.

GÜNDEM 21.11.2013 12:51:00 0
 “Varlığımız kimseyi rahatsız etmemeli”
ÖNCE SINAV SİSTEMİNİ KALDIRIN
Derhane temsilcilerinin sorunlarını dinlemek ve son günlerde gündemde olan dershanelerin kapanması konusunda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, idarecilerden sıkıntılarını dile getirmelerini istedi. Eğitim öğretimin bir parçası olduklarını kaydeden Fen Bilimleri Dershanesi ÖSS Müdürü Yılmaz Şanlı, “Bu ülkede sınavlar olduğu sürece sınavlara hazırlık da olacaktır. Bu ihtiyaç ortadan kalkmadığı sürece dershanelerin kapanmasını doğru bulmuyoruz. Eğer sınav sistemi ortadan kalkarsa dershaneler o zaman kapatılabilir” diye konuştu.
 
DERSHANELER 20 SENE ÖNCE LÜKSTÜ
Konuyla ilgili Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek beklediklerini ifade eden Fen Bilimleri Dershanesi SBS Müdürü Uğur Soykan, sınavlara hazırlananların yüzde 50’sinin dershanelerden eğitim aldığına dikkat çekti. Dershanelerin illegal işletmeler olmadığını söyleyen Soykan, “Dershaneler kapatılsa da bu iş yapılmaya devam edilecek” dedi. 20 sene önce dershanelerin lüks olduğunu fakat günümüzde ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Soykan, “Siz ihtiyacı ortadan kaldırın, ondan sonra bırakın dershaneler batsın” ifadelerini kullandı.
 
BİZ SEBEP DEÐİL SONUCUZ
Sınavlar olduğu sürece sınavlara hazırlık sürecinin de olacağını dile getiren Anafen Dershanesi Müdürü Mustafa Tunç, dershanelerin şu aşamada kaldırılmasının mümkün olmadığını ifade eti. Kapaklı Açı Dershanesi Müdürü Demet Kuzucu da sistemin oturması halinde dershanelere gerek kalmayacağını belirterek, “Ama bu zorbalıkla olmamalıdır. Sistem sonrasında ortaya çıkmalıdır” dedi. Dünyanın her yerinde dershanelerin olduğunu ifade eden Final Dershanesi Müdürü Yüksel Culfa, “Dünyada sadece Türkiye ve Yunanistan’da dershaneler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır. İnsanların daha fazla bilgi edinme hakkı ellerinden alınamaz. Biz vergisini veren, ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayan yasal kuruluşlarız. Biz sebep değil sonucuz. Varlığımız kimseyi rahatsız etmemeli” ifadelerini kullandı.
 
KONUYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK
Çerkekzöy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli de okullarda milli eğitim tarafından öğrencilere verilen eğitimin kısa kaldığını dile getirdi. Toplantıda konuşan 6. Meslek Komistesi Başkanı Ayla Nalcı, konuyla ilgili bir çalışma yapılarak oda yönetimine sunulacağını söyledi. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, 6. Meslek Komitesi Başkanı Ayla Nalcı, komite başkan yardımcısı Deniz Okutan, komite üyeleri Mehmet Aksoy, Reşat Ünlü, Rasim Bilgen, Kadir Uz, oda genel sekreteri Hakan Gel ile Çerkezköy ve Kapaklı’daki dershane yöneticileri katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ