Korkmaz, '' 10 kişi kalmamız oyunumuzu etkiledi ''

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz hafta sonunda deplasmanda mağlup oldukları Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşmasını değerlendirdi.

SPOR 20.11.2013 16:05:00 0
Korkmaz,
Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında hafta sonunda aldıkları farklı Edirnespor Gençlik karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.
 
BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Önceki gün saat 10.30 kulüp binasında basın mensupları ile bir araya gelen Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz “ Hafta sonunda sekizinci hafta karşılaşmasında deplasmanda Edirnespor Gençlik Kulübüne konuk olduk. Şampiyonluk üzerine kurulu lider takım ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağımızı takım olarak biliyorduk. Evimizdeki Tekirdağspor yenilgisinin ardından Edirne deplasmanına puan yada puanlar almak için gittik.
Cem, Serkan, Abdi sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada takımda ki yerlerini alamadılar. Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşmasına eksik bir kadro ile çıktık. Karşılaşmaya iyi başladık ve başa baş bir oyun ortaya koyduk. Ancak ev sahibi ekip Edirnespor Gençlik Kulübü golü erken buldu. Golü kalemizde gördükten sonra beraberlik arayışlarımız devam etti. İlk devre tamamlanmadan 45.dakikada Zülküf çok net pozisyondan yararlanamayarak ilk devreyi mağlup tamamladık” diye konuştu.
 
“MÜCADELEDEN MEMNUNUM”
Karşılaşmanın ikinci devresinde beraberlik mücadelesi verdiklerini kaydeden Korkmaz “ Takım olarak gol bulmak için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Karşılaşma iyi giderken Gökhan Küçük ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda mücadeleyi on kişi sürdürmek zorunda kaldık. Gerçekten çok zor bir karşılaşma oldu. On kişi kalmamıza rağmen oyuncularımızın göstermiş olduğu mücadele son derece memnun olduğumu söyleyebilirim. Rakibimiz karşısında beraberlik golünü ararken kalemizde ikinci golü gördük. Müsabaka biterken de ev sahibi ekip üçüncü golü buldu. Sonucunda da karşılaşmadan 3-0’lık mağlubiyet ile ayrıldık. Ne kadar maçı kaybetsek de futbolcularımızın vermiş olduğu mücadeleden son derece memnunum. Rakibimiz hem grubun lideri aynı zamanda namağlup bir ekiptir. Tekirdağspor maçımızı 3-0 kaybettikten sonra iyi oynamadığımızı ifade edip, oyuncularımızı eleştirmiştim. Bu maç için kesinlikle geçerli değildir” dedi.
 
TARAFTARA TEPKİ GÖSTERDİ
Korkmaz “ Karşılaşmada ki seyirci etkisi unutulmamalıdır. Edirnespor 4 bin seyirci kitlesini arkasına alarak sol bek Kaan arkadaşımızı seyirci baskı inanılmaz yansıdı. Savunma oyuncumuz Kaan seyirciye karşı Çerkezköyspor’un armasını öpmesi olayı çığırından çıkarttı. Taraftarlar kendisine bozuk para, çakmak, hakaret ve küfür ederek motivesini bozdular. Oyundan düşen Kaan ikinci devre Teknik Direktörümüz tarafından oyundan çıkarılmak zorunda kaldı. Deplasman hava çok farklıdır. Maalesef Çerkezköy’de rakiplerimize bu havayı yansıtamıyoruz. Ne zaman deplasman havası olduğunda güvenlik güçleri bizim taraftarları karga tulumba uzaklaştırıyor. Hiçbir deplasmanda ev sahibi ekibin taraflarına böyle davranış görmedim. Belediye, emniyet ve kurumlar Edirnespor için kenetlenmiştir. Gönül isterdi ki burada da olsun ama olmuyor. Çerkezköy belediyesi haricinde Çerkezköyspor hiçbir destek görmemiştir” diye konuştu.
 
“BİZ BAHANE ARAMIYORUZ”
Yenilgide bahane aramadıklarını ifade eden Korkmaz “ Takım olarak kapasitemiz budur. Elimizden gelen mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Hocalarımız ile sağdan soldan duyumlar geliyor. Hocalarımızdan teknik heyetin tamamen arkasındayım. Başarılarından şüphem yoktur. Sonuçlar ne olursa olsun bunu teknik heyete bağlamak yanlıştır. Bu hafta rakiplerin puan kaybetmesi bizim için sevindiricidir. İlk yarıya beş hafta kaldı. İnşallah elimizden gelen mücadeleyi verip ilk devreyi en iyi yerde bitirmek için mücadelemizi ortaya koyacağız. Önümüzdeki hafta Halide Edip Adıvarspor karşılaşması var. Ciddi bir ekip ile kendi evimizde karşı karşıya geleceğiz. Evimizde puan kaybetmez isek iyi puanlar toplayarak ilk yarıyı iyi yerde tamamlamak istiyoruz. Takımda Cem, Abdi ve Serkan’ın sakatlıkları devam ediyor. Bu üç oyuncudan da büyük ihtimal bu hafta yararlanamayacağız. Pazar günü oynanacak olan karşılaşmaya bütün halkımızı maça davet ediyoruz” dedi.
 
“SEDEFÇİ İLE KONUŞMUYORUZ”
Edirnespor Başkanı Hakan Sedefçi ile aralarındaki problemin devam ettiğini söyleyen Korkmaz “
Edirnespor Başkanı Hakan Sedefçi ile aramızda geçen seneden devam eden problemler var. Bu hafta ki karşılaşmaya bir olaya şahit oldum. Başkan Hakan Sedefçi maçtan önce yanıma gelip “ Başkan sana taraftarlar küfür edecekler haberin olsun” demesi gerçekten hem kendi acizliğini hem de taraftarın yapmış olduğu aldığı kötü kararın habercisi ve ortağı olduğunu da kanıtlamıştır. Geçtiğimiz yıl kendi evimizdeki karşılaşmada Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile bizim tribünlerimizde oturmadıkları için ve geçtiğimiz yıl yaşanan olaylardan dolayı protesto amaçlı tribünlerde oturmadım” dedi.
 
Haber/Asim YAVUZ