Köprülü, elektrik kesintilerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru öner

GÜNDEM 19.11.2013 17:59:00 0
 Köprülü, elektrik kesintilerini sordu
KÖYLÜLER DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDU
Malkara’ya bağlı Hemit Köyü’nde 5 yıldır yaşanan elektrik sorunu sebebiyle köylülerin mağdur olduğunu dile getiren Emre Köprülü, “Tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir konuma sahip Malkara’da geçimini hayvancılıktan sağlayan köylülerimiz büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin motorlarının sürekli yanması ve bozulması sebebiyle sıkıntı çekmektedir. 5 yıldır elektrik sorunu ile uğraşan köylüler yetkililere defalarca şikayette bulunduklarını, dilekçe yazdıklarını belirtmelerine rağmen hala bir çözüm bulunamadığını söylemektedirler. 180 hanenin yaşadığı ve ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Hemit köyü sakinleri yaşanan elektrik sıkıntısı sebebiyle hem evlerde ki elektronik eşyaların hem de büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin sürekli arızalandığını ifade etmektedirler” diye konuştu.
 
SÜT SAÐMA MAKİNELERİ BOZULUYOR
Tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olan Malkara’da 180 haneli Hemit Köyü’nde 5 yıldır süren elektrik sıkıntısı sebebiyle büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin sık sık arızalandığını kaydeden Köprülü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a “Köylülerimizin bu mağduriyetinin giderilmesi yönünde bugüne kadar yapılmış herhangi bir çalışma var mıdır? Herhangi bir çalışma yok ise devam eden bu sorunun ivedi olarak çözülmesi yönünde bir girişimde bulunacak mısınız ?” sorularını sordu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ