Mandalı, “Yeşil alanlar kentin ziynetleridir”

Kapaklı Belediyesi İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinin boş zamanlarını aileleri ile birlikte geçirebilmelerini sağlamak amacıyla inşasına başlanan İsmetpaşa Parkı'nın yapım çalışmaları tüm hÄ

GÜNDEM 19.11.2013 15:33:00 0
 Mandalı, “Yeşil alanlar kentin ziynetleridir”
PROJE ALANI 17 BİN 50 METREKARE
İsmetpaşa Parkı’na giderek çalışmaları yerinde inceleyen Kapaklı Belediye Başkan İrfan Mandalı, proje alanının 17 bin 50 metrekare olduğunu ifade ederek, “Konut yaşamına uygun, vatandaşlarımızın aile bireylerine uygun, birlikte kaliteli vakit geçirebilecekleri, çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek, açık park projesi tasarladık. İsmetpaşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi, tuvalet, 1 adet su deposu, Amfi sahnesi ve oturma alanları ile havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yer alacak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelip burada dinlenebilecek” diye konuştu.
 
 
ŞEHİR PARKLARI İLÇEYİ GÜZELLEŞTİRİR
Çevreye ve insana çok büyük değer verdiklerini belirterek açıklamalarına devam eden Başkan İrfan Mandalı, “İsmetpaşa Parkı, Kapaklı halkının gezip dolaşması, hoşça vakit geçirmesi için ağaçlandırılıp, çiçeklendirilecek. Sosyal donatı alanlarıyla donatılarak düzenlenecek ve özel bir alan haline getirilecek'' dedi. Son zamanlarda şehir içinde yeşil alan oluşturmanın oldukça önemli bir hale geldiğini ifade eden Başkan Mandalı, “Bugün özellikle Büyükşehirlerdeki parklar, kentin stresli hayatından uzaklaşmak isteyenler için “sükûnet, huzur” mekânları oldu. Hepimiz biliyoruz ki yeşil alanlar kentin ziynetleridir. Kirli havayı temizleme görevi gördükleri için sağlığımız açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca içinde her çeşit ağaç ve bitkinin olduğu şehir parkları, o ilçeyi güzelleştirir ve daha cazip hale getirir'' açıklamalarında bulundu.
 
HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK
Şehir parklarının eğitici bir yanının da olduğunu sözlerine ekleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, doğa ile ilişki kurulan en yakın yerlerin şehir parkları olduğuna dikkat çekti. Çocukların çeşitli ağaçları, çiçekleri, böcekleri, ilk olarak şehir parklarında tanıma ve inceleme imkânı bulacağını söyleyen Mandalı, “Şehir parkları sadece yürüyüş yapılan, oturulan yerler değildir. Şehir Parkları’nda çeşitli kültürel ve sanatsal etkinler de olacaktır. İsmetpaşa parkı her yaş ve ilgi grubuna hitap edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ