Nüfusu bedava su ile arttıracaklar

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı Köyü Muhtarlığı, köy nüfusunu artırmak için başlattığı “Bir çocuk yap bir yıl suyun bedava olsun” projesi ile vermiş olduğu sö

GÜNDEM 19.11.2013 14:02:00 0
 Nüfusu bedava su ile arttıracaklar
3 AYDA BİR GELEN SU FATURASINI ÖDEYECEĞİZ
Pınarhisar ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Tozaklı Köyü’nün nüfusunun gitgide düşmesinden ve köy okulunun kapatılma konusunun gündeme gelmesinden dolayı köy muhtarı Ali İnan, köyde bebek yapan çiftlerin bir yıl boyunca su paralarının köy muhtarlığı tarafından karşılanacağını söyledi. Köy Muhtarı Ali İnan “Bir çocuk yap bir yıl suyun bedava olsun” kampanyasını 31 Aralık 2012 tarihinde başlattıklarının altını çizerek, "Çocuk sahibi olan çiftlerimize bir yıl boyunca su parasının muhtarlığımız tarafından ödeneceğini söylemiştim. Nitekim Selvinaz- Erdinç Çelik çiftimiz, 36 gün önce dünyaya gelen Ayşem bebek ile kampanyaya dahil oldular. Çelik çiftimizin bir yıl boyunca su parası muhtarlığımız tarafından ödenecek. 2013 yılında ilk doğan bebeğimiz Ayşem bebeğimiz. Okulumuzun açık kalması için ve genç nüfusumuzun azalmasından dolayı bu kampanyayı devam ettiriyoruz. 2014 yerel seçimlerinde tekrar muhtar olarak seçilirsem bu kampanyamı devam ettireceğim. 3 ayda bir gelen su faturasını ödeyeceğiz” dedi.
 
SU BEDAVA DİYE MÜSRİFLİK YAPMAYACAĞIZ
Ayşem bebeğin annesi Selvinaz Çelik ise, “Muhtarımız tarafından bir yıl boyunca su paramız ödenecek. Suya para vermeyeceğiz diye tabii ki de hor kullanarak müsriflik yapmayacağız. Kampanya çok güzel bir kampanyadır. Köyümüzün genç nüfusu çok az muhtarımızın kampanyası ile inşallah nüfusumuz tekrar çoğalacak“ dedi. Muhtar İnan, Ayşem bebeğin ailesine getirdiği şansı köye de getireceğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ