Şarköy'ün 91’inci kurtuluş yıldönümü törenlerle kutlandı

Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenler, Şarköy Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk heykeline Sırasıyla Şarköy Kaym

GÜNDEM 18.11.2013 16:06:00 0
 Şarköy
ŞARKÖY HALKININ VE ÖĞRENCİLERİN BAYRAMINI KUTLADI
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Eyyüp Gürler, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Şarköy Cumhuriyet Savcısı Mahmut Badıllı, J.Yzb. Yusuf Ziya Kahraman, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, siyasi parti temsilcileri, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okullar ve vatandaşlar katıldı. Törende, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy Garnizon Komutanı Yusuf Ziya Kahraman birlikte tören alnında bulunan Şarköy halkının ve öğrencilerin bayramını kutladı.
 
HALKLAR BİRBİRİNE DÜŞMAN HALİNE GETİRİLMİŞLER
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yaptığı konuşmasında 1923 yılından önce Şarköy'de Türk ve Rum nüfusun kardeşçe, barış içinde yaşadığını belirterek, "Birlikte düğünler, şenlikler yapmış, birlikte sevinmişlerdir. Cenazelerini birlikte kaldırmışlar, birlikte üzülmüşler, sevinç ve üzüntülerini yıllarca birlikte paylaşmışlardır. Bu dostça ve kardeşçe yaşayış, emperyalist güçler tarafından bozulmuş, halklar birbirine düşman haline getirilmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Savaşı ile vatan topraklarının işgalden kurtulduğunu Şarköy Belediye başkanı olarak görev yapmış ebediyete ulaşmış olanlar için Allahtan rahmet sağ olanlar için uzun ömürle dileyerek şükranlarımı sunuyorum. Meclis üyesi İl genel meclis üyesi olarak Şarköy ilçemize emeği geçen arkadaşlara da buradan saygı ve sevgiyle teşekkürler ifade ediyorum" dedi.
 
KONSER VERİLDİ
Tören, Şarköy Kaymakamlığının kurmuş olduğu 40 kişilik mehteran gösterisi ile devam ederken Şarköy Yerel Türk halk Müziği Ozanı Mustafa Karayel ve ekibi türküler okudu. Törende, okullar arası Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kurtuluş Bayramı, askerlerin yaptığı gösterinin ardından, Gelibolu'dan gelen 2. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı tören alanında bulunanların katılımıyla, askeri marşlar ve sevilen şarkıları seslendirmesiyle sona erdi. Akşam devam eden kutlamalarda Belediye Düğün Salonu’nda Şarköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri düzenlendi. Şarköy belediyesinin düzenlemiş olduğu fener alayının ardından Cumhuriyet meydanında havi fişek gösterileri sunularak Şarköy halkına Pilav ayran ikram edildi.
 
Haber / Emine LALE