Adliyeden çalınan eroinler, Baron Nurettin’in çıktı

Tekirdağ Adliyesi'nde adli emanette bulunan 60 kilo eroini çalarak satan 2'si adliye memuru toplam 10 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Adliyeden çalınan eroinlerin Metris'te hapis yatan Malatyaspor'un eski başkanlarında

GÜNDEM 18.11.2013 16:04:00 0
 Adliyeden çalınan eroinler, Baron Nurettin’in çıktı
TEKİRDAĞ POLİSİ, 10 ZANLIYI ŞAFAK BASKINIYLA YAKALADI
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, adliye çalışanı 2 memurun uyuşturucu sattığını belirledi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, adli emanet memuru Hüsnü A. ve katip Egemen S.'yi teknik ve fiziki takibe aldı. Altı aylık çalışma sonunda polis ekipleri, iki adliye görevlisinin küçük miktarlar şeklinde adli emanetten çıkarttıkları eroinleri para karşılığında sattığını belirledi. Operasyon için düğmeye basan Tekirdağ polisi, 10 zanlıyı şafak baskınıyla yakaladı. İki memurun, İstanbul'da irtibat kurduğu arkadaşları aracılığı ile eroinleri piyasaya sürdüğü kaydedildi. Kıbrıs'ta özel bir üniversitede eğitim gören bir yıllık memur katip Egemen S.'nin son bir yıl içerisinde lüks bir otomobil, rezidants ve daire aldığı kaydedildi. Harcamalarında artış görülen Egemen S.'nin çevresindekilere ailesinden miras kaldığını söylediği ifade edildi.
 
BÜYÜKTÜMTÜRK GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Polisin yaptığı teknik takipte Hüsnü A. ve Egemen S.'nin eroin dışında adli emanetten aldıkları 750 gram kokain ve bir miktar esrar maddesi ile rezidansta kız ve erkek arkadaşları ile alem yaptıkları tespit edildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 10 kişi adliyeye sevk edildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 kişinin gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiğini aktardı. Soruşturmanın gizlilik içerisinde yürütüldüğünü belirten Büyüktümtürk, istihbari çalışma sonunda adliyeden uyuşturucu çalındığının tespit edildiği bilgisini verdi. Konunun sadece adliyeden eroin çalmak olmadığını kaydeden Büyüktümtürk, polisin yaptığı çalışmalarda başka suç unsurlarının da tespit edildiğini ifade etti.
 
BARON NURETTİN'İN EROİNİNİ ÇALMIŞLAR
Tekirdağ Polisi 2010 yılında yaptığı operasyonda, beyaz eşya yüklü TIR'daki beyaz eşyaların arasında 288 paket halinde 150 kilo saf eroin ele geçirmişti. 150 kilo eroin ise adli emanete konulmuştu. Adliyeden çalınan eroinlerin Metris'te hapis yatan Malatyaspor'un eski başkanlarından uyuşturucu baronu Nurettin Güven'e ait olduğu bildirildi. Öte yandan zanlılardan Hüsnü A. ile telefon kayıtlarında gönül ilişkisi olduğu tespit edilen ve emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan bayan çaycı F.A., işten çıkartıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ