Kambur, “Yakıt alacakparaları yok”

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, önceki gün saat 17.00’da Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlediği programla belediye başkan aday adaylarını Kapaklı halkına tanıttı.

GÜNDEM 18.11.2013 15:56:00 0
Kambur, “Yakıt alacakparaları yok”
KAPAKLI KONUŞULAN BİR İLÇE
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen aday adayları tanıtım programı adeta AK Parti şovuna dönüştü. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan slâyt gösterisi izlendi. Beyaz Saray Düğün Salonu’nda saat 17.00’da yapılan aday adayları tanıtım programında partililere seslenen AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, diğer siyasi partiler tarafından üye çalışmalarında AK Parti’nin baskı yaptığının söylendiğine işaret ederek, “Söylenenlerin dedikodudan ibaret olduğunun en güzel ispatı salonu dolduran sizlersiniz.  Kapaklı Teşkilatı kapandı derken, Kapaklı nihayet ilçe oldu. Bunu sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Kapaklı’da birbirinden değerli sekiz aday adayımız var. Onlar öteden beri Kapaklı’yı hep canlı tuttular. Sergiledikleri birlik ve beraberlik örneğinin adaylık süreci zarfında da devam etmesini diliyoruz. Kapaklı mutlaka AK Parti belediyeciliği ile buluşturulmalıdır. İlçe ve il toplantılarında Kapaklı artık hep konuşulan bir yer oldu. Bunu aday adaylarımız sağladı” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIÐINI ALMAYA SÖZ VERİYORUZ
Toplantıda konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel, AK Parti’nin 76 milyon insanın partisi olduğuna vurgu yaptı. Yel, “AK Parti hepimizin partisidir. Başbakan’ın önderliğinde çıkarılan yasa sonucunda Tekirdağ Büyükşehir oldu. Tekirdağ’a bu kadar önem verenlere vefa borcumuzu ödemek için geceyi gündüze katarak çalışmalarımızı sürdürmeye söz veriyoruz.  Tekirdağ’da 11 ilçeyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığını’da almaya söz veriyoruz.  Kapaklı’da ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Salondaki coşku adeta sabah sandıklara gideceğimiz izlenimini veriyor. Bu şevkle çalışmalarımıza devam ederek 2023 yılında Tekirdağ’ı Balkanların Başkenti yapacağız” diye konuştu. 
 
ÖNEMLİ OLAN DİK DURABİLMEKTİR
Üye katılımı ve organizasyon nedeni ile Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan’a teşekkür eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de,  AK Parti’nin iktidarda olduğu 11 yıl zarfında Türkiye’de neye ihtiyaç duyulduysa yapıldığını kaydetti. Yemişçi, “Başbakan ve çalışma arkadaşları eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye birçok alanda olmayan hizmetleri uygulamaya sokmuştur. Bu çalışmalar kapsamında Tekirdağ Büyükşehir, Kapaklı ise ilçe oldu. Çalışmalarımız, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevkle devam etmek zorundadır. Bu salonda bulunan insanların omzunda büyük bir vebal vardır. Bu vebal de Kapaklı’nın AK Parti belediyeciliği ile buluşturulmasıdır.  Her teşkilatımızın başında Recep Tayyip Erdoğan vardır. Bu çalışmalar sonucunda kazanmak da var kaybetmek de. Önemli olan dik durabilmektir” dedi.
 
TEMAYÜL YOKLAMALARI YAPILDI
Kapaklı’da birçok toplantı yapıldığını fakat bu toplantının diğerlerinden çok daha farklı olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ise “Kapaklı belediye başkan aday adayları üç aydır çok vefakarane bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Şayet birbirimize kırılıp, gücenmesek Kapakalı’yı çok farklı alabileceğimizi söyleyebilirim. Kim aday gösterilirse gösterilsin, dedikodulara aldırmadan bu güne kadar gösterdiğimiz özveriyi adaylık sürecinde de göstermeliyiz. Dedikodular yapılıyor ve yapılacaktır da. Genel Merkezimiz hiç kimse ile görüşmemiştir.  Temayül yoklamaları yapıldı. Şimdi de anketler yapılıyor. Kiminle kazanıp, kiminle daha çok fark atarız gibi değerlendirmeler elbette yapılıyordur. Biz, bu çalışmalara aldırmadan partimiz için çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Diğer yedi arkadaşımız daha sıkı kenetlenerek çalışmalarına devam etmelidir” açıklamalarında bulundu.
 
İKİ BUÇUK KAT DAHA FAZLA ÖDENEK
Kapaklı’nın zor çalışmalar sonucunda ilçe olduğunu sözlerine ekleyen Kambur, “Kapaklı’nın nüfusu bazı illerden ve birçok ilçeden büyüktü. Biz Türkiye’de ilçe edilecek belde varsa bunların başında Kapaklı’nın geldiğini söyledik. Nihayet Kapaklı ilçe oldu. Biz bundan ziyadesiyle memnun olduk. Bunda en büyük pay, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ındır.  İlçelerde alınan oylar Büyükşehir’e yansıyacak. Büyükşehirlerin diğer şehir belediyelerinden farkı çok büyüktür. Rakamla ifade edersek Büyükşehir belediyelerine iki buçuk kat daha fazla ödenek veriliyor” dedi. Kambur ayrıca , Tekirdağ Belediyesi'nin araçlarına yakıt dahi alamadığını belirtti, CHP Belediyeciliği ile AKP Belediyesinin karşılaştırılamayacağını ifade etti.AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları tanıtım programı sonunda teşkilat binasının kurulması aşamasında yardımları nedeni ile Türkan İbrahimoğlu’na Milletvekili Özlem Yemişçi tarafından hediye verildi. Üye çalışmalarına katkısı nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yel tarafından kadın kolları üyesi Emine İstek’e; yine üye çalışmalarındaki üstün gayreti nedeni ile Şakir Sezgin’e hediye verildi. Programın son bölümünde partiye katılanlara rozetleri takıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ