Boztepe, “Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz Hüseyin olmalıyız”

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği, dün saat 13.00’da Ehlibeyt Dergahı’nda Aşura Günü etkinliği çerçevesinde İmam Hüseyin (A.S.) ve Kerbela şehitlerini anma programı düzenlendi.

GÜNDEM 18.11.2013 10:17:00 0
 Boztepe, “Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz Hüseyin olmalıyız”
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Anma programı, İstiklal Marşı’nın okunması ve Çorlu İmam Hüseyin Mescidi Hocası Aydın Selim’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Geçtiğimiz yıl Muharrem Ayı’ndan bu yana binanın üst kat duvarlarının örüldüğünü ve şadırvanın yapıldığını söyleyen Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Valiliğimizin, cemaatimizin ve iş adamlarımızın katkısı ile dış cephe montalamasını yaptık. Kubbe kaplama işini Çerkezköy Belediyesi üstlendi. Şadırvanı Veliköy Belediyesi karşıladı. Binanın ince işleri de Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılıyor. Dış cephe boyasını Kızılpınar Belediyesi üstlendi” dedi ve Ehlibeyt Dergâhı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
YEZİD, İSLAM’I YERYÜZÜNDEN SİLECEKTİ
Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’in Kerbela’da büyük bir destan yazdığını belirten Boztepe, konuşmasında hem o günün hem de günümüzün Yezid’ine lanet etti. Bir tarafta iman ordusu, bir tarafta ise küfür ordusunun toplandığını söyleyen Boztepe, “Kerbela, Allah’a kul olma destanının yazıldığı bir yer. Bu Yezid şarap içerdi, çalgı çaldırıp köpek oynatırdı. Maymun beyni yerdi. Mescitlerde zina yapardı. Kerbela, bu insanlara karşı Allah’ın sözünü ayakta tutma mücadelesiydi” ifadelerini kullandı. Türkiye’de Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için pekçok oyun oynandığını söyleyen Boztepe, “Bu necip millet Yezid’in oyununa gelmedi. Yezid’in fısıltısına uysaydı Anadolu’yu kan götürürdü. Yezidleşmemenin temel yasası Kuran ve ehlibeyte sahip çıkmaktır” dedi. Kerbela’da 72 kişinin Hz. İmam Hüseyin ile birlikte şehadet şerbetini içtiğini belirten Boztepe, “Kerbela olmasaydı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. Yezid, İslam’ı yeryüzünden silecekti. Allahu Ekber nidaları hiçbir yerde yükselmeyecekti. Elimizde okuyacak Kuran kalmayacaktı. Allah, Kuran’ı Hz. Hüseyin’in direnişi ile korudu. Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz bir Hüseyin olmak zorundayız” dedi.
 
GÜNÜMÜZÜN YEZİD’İ EMPERYALİZM VE SİYONİZMDİR
Dünyanın çeşitli bölgelerinde müslümanların öldürüldüğüne dikkat çeken Sinan Boztepe, “Irkı, mezhebi ne olursa olsun zalim bizden değildir. Biz Bedir’de peygamberden yanaydık, Kerbela’da Hz. Hüseyin’den yanaydık” diye konuştu. Ehlibeyt Dergahı’nın kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Boztepe, “Burası ehlibeytin muhabbetinin iplik iplik işlendiği yerdir. Günümüzün Yezid’i emperyalizm ve Siyonizmdir. Allah bu 2 düşünceye de lanet eylesin” dedi.
 
 
 
ZALİME KARŞI DİRENMEMEK, MAZLUMA YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR
Muharrem ayının Müminler için en önemli aylardan biri olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de tüm müslümanların Kerbela’yı bilmesi, anlaması, yaşaması ve ondan ders çıkarması gerektiğini kaydetti. Birlik beraberliğik için neler yapılması gerektiği konusunda herkesin düşünmesi gerektiğini söyleyen Ertem, “Kerbela bizim için bir yaradır. Hakla batılın, zalimle mazlumun karşı karşıya geldiği bir olay. Bugün de zalimler var. Bizim ders olarak almamız gereken şey nerede duracağımızdır. Bugün zulüm varsa ona karşı çıkmak her insanın görevidir. Hz. Hüseyin zalimin zulmüne karşı durmak için İslam’ın ve Kuran’ın devamı için kendi canını feda etti” dedi. Ertem konuşmasını Hz. Hüseyin’in, “Zalime karşı direnmemek, mazluma yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ben zalimin yanında olmayı en büyük kötülük sayarım” sözleri ile noktaladı.
 
3 BİN KİŞİLİK AŞURE DAÐITILDI
Kerbela olmasaydı bugün Müslümanların daha zor şartlarda olacaklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Hz. Hüseyin’in zulme karşı çıkmak, hakkı savunmak için şehit olduğunu kaydetti. Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de programda yaptığı selamla konuşmasında programa katılamayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın selamlarını ileterek, programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından çocukların mersiyeleri, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Tarık Çimen'in slayt eşliğinde Kerbela olayını, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlattığı sırada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.
 
ALEVİ VE SÜNNİ YÜZLERCE VATANDAŞ KATILDI
Ehlibey Dergahı’nda düzenlenen Anma Programı’nda Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, dernek üyeleri ile Alevi ve Sünni yüzlerce vatandaş bir araya geldi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ