AK Partililer, Vanlılarla kahvaltıda buluştu

Kızılpınar Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, dün saat 10.00’da Kızılpınar Fidan Camii’nde dernek yönetimi tarafından düzenlenen kahvaltı programında buluştu.

GÜNDEM 17.11.2013 22:48:00 0
 AK Partililer, Vanlılarla kahvaltıda buluştu
BAŞBAKANIMIZ HER ŞEYİ GÖZE ALDI
Kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis üyesi Abrurrahman Çiçek, partililer ile çok sayıda Vanlı katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Kızılpınar Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Avcı, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. AK Parti olarak yılda birkaç defa Vanlılar Derneği’ni ziyaret ettiklerini söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise “Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği program parçalanmış bir ailenin bir araya gelmesi ve barışması gibiydi. Birileri bizi hainlik ile suçlayabilir. Fakat bu ülkenin barışı ve kardeşliği için Başbakanımız her şeyi göze aldı” diye konuştu. 2014 yerel seçimlerini devenin kulağı olarak gördüklerini kaydeden Demirbağ, “Çerkezköy’ü ve Büyükşehir’i kazanmak için çalışmalıyız. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan on aday adayı arasından kim aday olursa olsun, diğer aday adayları da onun yanında olacaktır “ dedi.
 
SİYASET UZUN SOLUKLUDUR
Gerçekleşen kahvaltının diğer programlardan daha farklı olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan aday adaylarından Süleyman Ak “ Van insanı birlik beraberliği seven, kardeşliğini kanıtlamıştır. Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanması bizlere ayrı bir hava attı. Kızılpınar Belediye iken çok hizmetler almıştır. Belediye Meclis üyeleri ve ekibimiz ile birlikte bu hizmetlerin devamını halkımız için vereceğiz. Bütün aday adayı arkadaşlar sizlere hizmet edebilmek için meydanlara çıktı. Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesine hizmet için örneğini koymak için on adayla yola çıktık. On adayda bize adaylık verilirse en iyi hizmeti vereceğiz düşüncesindeler. Siyaset uzun solukludur. Her zaman duruşumuzu devam ettireceğiz. Aday olan arkadaşında her zaman yanında olacağız. Aramızda hiçbir zaman darılmak, gücenmek olmayacaktır” ifadesini kullandı.
 
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Talip oldukları işin bilincinde olduklarını söyleyen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Habip Bilgin ise “Bu cesaret ve azim işidir. Arkadaşlarımız ile birlikte çıktığımız bu yolda sizlerin karşısındayız. AK Parti’nin on yıllık süre zarfında ülkesine neler yaptığını, nerelere getirdiğini herkes çok iyi bilmektedir. On aday arasından çıkacak bir aday ile Çerkezköy Belediyesini ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kazanmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Kahvaltıdaki misafirperverlik nedeniyle dernek yönetimine teşekkür eden Aynur Düzgünel ise, “Aday olmazsam aday olan arkadaşın yanında olacağıma sizlerin önünde söz veriyorum” dedi. Çerkezköy’e hizmet için aday adayı olduğunu söyleyen Efrahim Yeşil de“Veliköy Belediye Başkanlığı dönemindeki hizmetlerimi, İstanbul’da edindiğim tecrübelerimle Çerkezköy’de de yapmayı düşünüyorum” dedi. 2014 Yerel seçimlerinin Çerkezköy ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunan aday adaylarından Tuncay Yegin ise “On aday adayı ile birlikte Çerkezköy’deki hizmetlerin devamı için aday olduk. AK Parti’ye Çerkezköy’ü ve Büyükşehir’i kazandırmak için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.
 
İNSAN BİLMEDİĞİNDEN VE TANIMADIĞINDAN KORKAR
Çerkezköy’de, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’yu tanımayanların bölgeye karşı bir ön yargısı olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, “Bölge insanının hoşgörüsünü, misafirperverliğini, yakınlığını gördükçe o kişilerin düşünceleri değişiyor. En büyük sorunumuz birbirimizi tanımamamızdır. İnsan bilmediğinden ve tanımadığından korkar. 1988’de Van’a giderken nereye gidiyoruz diye endişe etmiştim. Dört yıl orada kaldıktan sonra eşim ile dönerken yolda ağlamıştım. Oradaki insanlar ve komşular bizlerde her zaman iyi bir izlenim bırakmıştı” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği mitinge de değinen Ertem, “Başbakanın Diyarbakır’da yaptığı konuşma kardeşliği, doğu batı insanın beraber yaşabileceğini göstermiştir. Bizim değerlerimizde insanlara nasıl davranıldığını göstermiştir. Oradaki kardeşliği devam ettirmeliyiz. Türkiye’nin mozaiği olan Çerkezköy’de de doğulusu, batılısı kardeşlik çerçevesinde yaşamaktadır.  Çerkezköy kozmopolitik olmasına rağmen yaşanan olaylar neticesinde en sakin yerleşim yeridir. Kürdü, Türk’ü, Çerkezi ile birlikte huzurlu bir ilçedir. 30 Mart’ta Belediye seçimleri var. Çerkezköy’de ve Tekirdağ Büyükşehir seçimlerinde Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır diyerek oylarınızı kulanın” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ