Ertem, “Vatandaş hastaneye rahatça gidebilmeli”

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci oturumu dün saat 14.00’da Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.11.2013 16:54:00 0
 Ertem, “Vatandaş hastaneye rahatça gidebilmeli”
TAHMİNİ BÜTÇE 67 MİLYON 604 BİN 575 TL
Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinden Ziya Osmanoğlu, Bülent Uğraş, Süleyman Ak ve Vehbi Demirtaş katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2014 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi görüşüldü. Bütçenin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak belirlendiği komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Daha önceki yıllarda tahmin edilen bütçelerin yüzde 90 ve üzeri seviyelerde gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bildiğiniz üzere 2014 Mart Ayı itibari ile yeni bir yapılanma içerisine gireceğiz. Dolaysıyla tahmini bütçede yanılmalar olacaktır” diye konuştu.
 
YÜZDE 8 ZAM YAPILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen gelir tarifesi konusu görüşüldü. Komisyonun, “Şehit, gazi, dul ve yetimlerden su ve katılım ücreti alınmayacak. Kanal temizleme, su, su depozito, su abone kaydı, tanker ile su verildiğinde, arasöz ile su verildiğinde itfaiye ücretleri, itfaiye kontrol harcı, akıllı sayaç uygulama ücretleri, baca temizliği, su kanalizasyon bağlantı ücreti ve kanalizasyon şebekesi bağlantı ücreti dışındaki ücretlere yüzde 8 oranında zam yapılması uygun görüldü” şeklindeki raporu oybirliği ile kabul edildi.
 
YEŞİL ALANIN KİRALANMASI TALEBİ OYÇOKLUÐUYLA RED EDİLDİ
2014 Mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına Bütçe Kanunu’nda belirtilen en yüksek ücretin fazla mesai ücreti olarak ödenmesi ve uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara da en yüksek devlet memurunun bir günlük harcırahının ödenmesine ilişkin Tarife Komisyonu raporlarının oybirliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen park alanı kiralama talebi görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi 100 ada 90 parselin güneybatısında bulunan 7 bin 691 metrekarelik yeşil alanın devri veya ihaleyle kiralanması komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun red kararı, Habip Bilgin’in red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. 
 
MODERN ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜ AÇILDI
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy Revizyon İmar Planı kapsamındaki muhtelif plan notlarında değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Mevcut Plan Notu’nun “Sağlıklı bir kentsel alan sağlamak amacıyla konut ve ticaret alanlarında imar planlarında verilen toplam inşaat alanı; parsel büyüklüğü 3 bin metrekare ile 4 bin 999 metrekare arasında olanların yüzde 15, 5 bin metrekare ile 9 bin 999 metrekare arasında olanların yüzde 20, 10 bin metrekare ve üzeri alanların ise yüzde 25 oranında arttırılır. Bu alanlarda blokların boyut ve şekilleri yönetmelik hükümlerine tabi olmayıp, yapılaşma şartlarını arttırmamak kaydıyla Hmax. 24,50 metre ve belediyenin onaylayacağı mimari avan projeye göre belirlenecektir. Kat adedi verilen alanlarda lehte kullanım gerçekleşmesi halinde emsal değeri verilen alanlardaki uygulama şartları esas alınır” şeklinde değiştirilmesine ilişkin komisyon raporu oybirli ile kabul edildi. Başkan Ali Ertem, alınan kararla Kartal Tepe-Kızılpınar arasındaki alanda yeni modern bir şehirleşmenin önünün açıldığını ifade etti.
 
BÜTÜN GÜZERGAHLAR HASTANEDEN GEÇMELİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise daha önce Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu’na havale edilen yeni otogar ve yerleşime açılan yeni bölgelerdeki vatandaşların toplu taşıma araçlarından faydalanabilmeleri için bazı güzergâhlarda değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ali Ertem, tüm güzergahların Devlet Hastanesi’nin önünden geçmesi gerektiğini belirterek, “Bir sonraki toplantıda gerek duyulan noktalara ek güzergah yapılması konusunu gündeme getirmemiz lazım. Tüm vatandaşlar bulundukları bölgeden hastaneye kolayca gidebilmeli. Hastaneye gitmek isteyen vatandaşımız aktarma yapmak zorunda kalmamalı” diye konuştu. Güzergâhlarla ilgili yapılan değişiklikler oybirliği ile kabul edildi. 
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 2 ARALIK’TA
Toplantının son gündem maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gider bütçesinin bazı harcama kalemlerinde 12 milyon 617 bin 075,42 TL arttırma ve eksiltme yapılması yönündeki komisyon raporu meclis tarafından oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Başkan Ali Ertem bir sonraki toplantının 2 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacağını ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ