Antrenörler 'ilkyardımcı'

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile antrenörlere “Temel İlkyardım Semineri” verildi.

SPOR 13.11.2013 17:53:00 0
 Antrenörler
Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan, Acil Tıp Teknisyeni Esin Uzun, Acil Tıp Teknisyeni Derya Altuntaş tarafından verilen seminer ilkyardım bilgi ve becerisini toplumun her bireyine öğretilmesi ile kazalara bağlı ölüm riskinin azaltılmasını amaçlıyor.
 
SERTİFİKA VERİLDİ
Konferans salonunda gerçekleştirilen programda ilkyardım müdahalelerinde aktif olabileceği düşünülen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı çalışan antrenörlere sahnede vitrin mankenleriyle  canlandırmalarla birebir örneklerin sunuldu. Eğitim programı eğitimcilerin soruları yanıtlamasıyla devam etti. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, bilinçli ilkyardımın insan hayatındaki önemine değinerek, “Bilerek ve bilimsel olarak yapılan müdahalelerde hastayı hayata döndürebiliriz, bilinçsizce yapılan müdahalelerde ise ölüme sebebiyet verebiliriz. Zamanında basit ve etkili bir yardımla hastanın ya da yaralının hayatı kurtulabilir. İlkyardım hayatımız içinde en önemli safhalarından biridir” dedi.
Ocak, konuşmasında insanlara verilen değer açısından eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti. İki gün süren eğitim programının sonunda katılımcılara “İlkyardımcı Sertifikası” verildi.