TUYUB Derneği Edirne'de açıldı

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Edirne Şubesi törenle açıldı. Açılış kurdelesini Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin, Bulgaristan Edirne Başkonsol

GÜNDEM 13.11.2013 17:11:00 0
 TUYUB Derneği Edirne
KOMŞULUK İLİŞKİMİZ PEKİŞECEK
TUYUB'un Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının ailelerinin kaynaşması amacıyla kurulduğu, aynı zamanda, Yunanistan'ın Orestiada'da, Bulgaristan'ın da Svilengrad'ta bir şubesi olduğu bildirildi. Açılışta konuşma yapan Vali Yardımcısı Dr. Özkan projenin, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan adına önemli bir faaliyet olduğunu söyledi. Ülkeler arasındaki tüm oluşumlara yürekten destek verdiklerini söyleyen Dr. Özkan “Tarihten gelen, dostluk, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimiz bu tür oluşumlarla daha da pekişecek. Sizlerin geliştirdiği bu oluşumun 3 ülke sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyoruz. Çalışmalarınızın Edirne'ye ve üç ülkeye yararlı olmasını temenni ederek, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
"İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ ÜMİDİYLE"
Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin ise 3 ülke arasında yapılmış olan dostluk derneğine çalışmalarında başarılar diledi. Keskin, projenin 3 ülke adına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lumobir Nikolov Popov da Trakya adına önemli bir faaliyet olduğunu ifade ederek, ilişkilerin daha gelişerek iyi olacağını belirtti. Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigu ise dernek çatısı altında yapılacak olan çalışmalar için başarılar dileyerek, "İkili ilişkilerin gelişmesi ümidiyle" diye konuştu. Konuşmaların ardından derneğin açılış kurdelesi kesildi. TUYUB Edirne Şubesi Başkanı Haluk Kaya davetlerle ilgilenerek dernek çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
Haber / Emine LALE