Akademi Edirne 2 başladı

Edirne Valiliği tarafından düzenlenen, Edirne´deki lise öğrencileri arasından seçilen 150 üstün yetenekli öğrenci ile 40 yazar, çizer ve sanatçının Edebiyat, Düşünce, Güzel Sanatlar, Tiyatro, Sin

GÜNDEM 12.11.2013 19:28:00 0
 Akademi Edirne 2 başladı
BURADAKİ GENÇLER SEÇİLMİŞ GENÇLERDİR
Devecihan Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleşen Akademi Edirne 2 programına Edirne Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcısı Salih Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, yazar, çizer, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Udi akademisyen Dr. Ferdi Koç, böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Tıp Ressamı Prof. Dr. Ahmet Sınav da, yeteneğin üzerine eklenecek şeylerin övünülecek şeyler olduğunu söyledi. Akademi Edirne´de yetenekli gençler olduğunu ifade eden Sınav, "Buradaki gençler seçilmiş gençlerdir. İnşallah bugün o tohumlara ilk suyu vereceğiz" dedi. Tiyatro sanatçısı Ziya Kürküt, 7 ay boyunca 150 yetenekli öğrenciyle, 40 sanatçının bir araya geleceğini belirterek, "İnanıyorum ki bu öğrenciler, sanatçılardan ileriki yaşamlarına dair güzel yönlendirmeler elde edeceklerdir. Bu programda yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
 
MUSİKİ KONSERİ İLE SONA ERDİ
Edirne Valisi Hasan Duruer de bir köy yolunun yapılmasından, şehrin tanıtılması, kültür ve sanata kadar pek çok konunun çalışma alanı içerisine girdiğini, harcamalarda öncelik sırasını kültür sanat, Edirne´nin tanıtılması ve eğitime verdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Duruer, Ferdi Koç'a, Ahmet Sınav'a, Ziya Kürküt'e, Adnan Özer'e ve Hüseyin Su'ya teşekkür belgesi takdim etti. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri musiki konserinin vermesinin ardından program sona erdi.
 
Haber / Gökhan YILMAZ