Kapaklı derbisinde gülen Sitespor oldu

Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nda 7.hafta karşılaşmasında Sitespor ile Kapaklıspor Kapaklı Sahası’nda derbi karşılaşmasına çıktı. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği karşıla?

SPOR 12.11.2013 10:20:00 0
 Kapaklı derbisinde gülen Sitespor oldu
Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nda haftanın en önemli karşılaşmasında Sitespor Kapaklıspor’u 3 golle yenerek tekrar liderliğe yükseldi.
 
KAPAKLISPOR ÖNE GEÇTİ
Kapaklı Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de başlayan karşılaşmaya her iki takımda etkili başladı. Karşılaşmanın başlaması ile birlikte ilk dakikalarda Sitespor kontra ataklarla gol aramaya çalışırken, Kapaklıspor ise organize ataklarla gol aradı. Kanatlardan yüklenmeye çalışan Sitespor istediği golü bir türlü bulamadı. Ataklarını sıklaştıran Kapaklıspor karşılaşmanın 18.dakikasında golü buldu. Sağ kanattan gelişen Kapaklıspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ufuk kaleci Rahmi’nin sağından topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı.
 
 
SİTESPOR BERABERLİÐİ YAKALADI
Gelen golle birlikte moral bulan Kapaklıspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Sitespor ise kanatlardan İbrahim ile etkili olarak ileride Mert ile gol aradı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Sitespor karşılaşmanın 40.dakikasında Mert’in ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Mert doksan diye tabir edilen yere müthiş bir vuruş gerçekleştirerek takımının beraberlik sayısını kaydetti. Gelen golle birlikte karşılaşmada heyecan giderek arttı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı.
 
SİTESPOR BASTIRDI
Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda etkili bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi ekip Kapaklıspor Ufuk ve Fahrettin ile etkili pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Rahmi’yi geçemedi. Sitespor ise rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarak kontra ataklarla galibiyet golünü aradı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımda kontrolünü kaybetti. İki takım taraftarlarının da müthiş bir mücadele örneği izlediği karşılaşmada Sitespor son yirmi dakika etkinliği tamamen eline aldı. Karşılaşmanın 71.dakikasında sağ kanattan İbrahim ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Mert’in vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı.
 
MERT’TEN MUHTEŞEM GOL
Taraftarının desteği ile ikinci golü arayan Sitespor karşılaşmanın 80.dakikasında Olcay’ın düşürülmesi ile serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen genç oyuncu Mert muhteşem bir vuruş ile topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Gelen golün ardından Sitespor’lu oyuncular galibiyet golünün sevincini teknik heyet ve yedek kulübesi ile yaşadı. Karşılaşmada öne geçmesine rağmen rakibinin gelen iki golüne engel olamayan Kapaklıspor kalan dakikalarda oyun disiplininden koptu. Kanatlardan Kadir ile etkili olmaya çalışan Kapaklıspor savunmada Hilmican’ın başarılı müdahaleleri sonrasında beraberlik şansını bulamadı.
 
LİDERLİÐE YÜKSELDİ
Karşılaşmanın 87.dakikasında ikili mücadele sonrası saha karıştı. Birbirlerinin üzerine yürüyen Sitespor’lu Emir ve Kapaklıspor’lu Mustafa hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyunun dışına gönderildi. Karşılaşmanın son dakikalarını her iki takımda on kişi oynadı. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren Sitespor uzatmaların ilk dakikasında kendisini rahatlatan golü buldu. Orta sahadan aldığı topla ceza sahası içine ilerleyen günün en başarılı ismi Mert rakip savunmayı tek başına geçti. Mert’in vuruşu kaleciden sekti. Kaleye giden topu tamamlayan Olcay skoru da 3-1 yaptı. Kalan dakikalarda ise Kapaklıspor’lu oyuncular oyundan tamamen koptu. Her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Sitespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Sitespor bu galibiyet ile 18 puana yükselip liderliğini sürdürürken, Kapaklıspor ise 13 puanda kalıp önemli bir puan kaybı yaşadı.
 
OYUNCULARI KUTLADI
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu “ Bugün kapaklı derbisinde Kapaklıspor ile karşı karşıya geldik. Güneşli bir havada stadyumu dolduran her iki takım taraftarlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Maçın başında kötü oyunumuzun karşılığında yediğimiz golle mağlup duruma düştük. Ancak çabuk toparlanıp ataklarımızın karşılığında beraberlik golünü bulduk. Karşılaşmanın ikinci devresinde ise müthiş bir oyun ortaya koyduk. Zaman zaman savunmada hata yapmamıza rağmen bulduğumuz iki golle karşılaşmayı kazanmasını bildik. Karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyan iki takım oyuncularını da kutlamak istiyorum. Bundan sonraki bütün karşılaşmalarımızı da kazanıp şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz” diye konuştu.
 
Haber/Ahmet KARDEŞ