242 kilo kokainin ele geçirildiği operasyonda 13 şüpheli adliyeye sevk edildi

Breazilya’dan Türkiye Karasularına girdikten sonra limana çekilen gemide 242 kilogram kokain bulunması olayına ilişkin gözaltına alınan 21 kişiden 13’ü adliyeye sevk edilirken, 8 kişi ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.

GÜNDEM 8.08.2022 12:47:00 0
242 kilo kokainin ele geçirildiği operasyonda 13 şüpheli adliyeye sevk edildi

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın desteği ile 31 Temmuz’da yapılan operasyonda 242 kilogram kokain ele geçirildi. 


21 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI


 Yaklaşık bir aydır takip edilen ve Brezilya’dan gelen kuru yük gemisi ülkemiz karasularına giriş yapınca limana çekildi. Gemide yapılan aramada geminin alt kısmında, dalgıçlar tarafından iskele kıç altında bulunan kinistin yuvası içinde ve iplerle bağlanmış şekilde şüpheli paketler görülürken, ekipler 6 adet paketi bulunduğu yerden çıkartarak yaptıkları kontrollerde, 200 paket 242 kilogram kokain maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili gemi personellerinden oluşan Filipin ve Kore uyruklu 21 kişi gözaltına alınmıştı. 


13 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


Gözaltına alınan şüpheliler Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 21 kişiden sorgulamaları tamamlanan 8 kişi serbest bırakılırken, 13 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. 


Haber / Şaban KARDEŞ