Ertem, “Zulüm edenler Yezit’tir”

Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Ehlibeyt Dergâhı’nda iftar yemeği verildi. Muharrem Ayında Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi dolayısıyla tutulan oruç, dualarla açıldı. İftar yemeğine Çerkezköy

GÜNDEM 10.11.2013 14:19:00 0
 Ertem, “Zulüm edenler Yezit’tir”
SİZİNLE OLMAK ONURDUR
Hz Hüseyin’in şehit edilmesi nedeni ile tutulan Muharrem orucu, Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Ehlibeyt Dergâhı’nda verilen iftarla açıldı. İftar yemeği, Sinan Boztepe’nin yaptığı dua ile açıldı.  İftar yemeğine Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Seyit Sinan Boztepe ve dergâh üyeleri katıldı. İftar yemeği sonrasında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, zulüm içerisinde olanların dünü bugünü olmaksızın Yezit olduklarını belirtti. Ertem, “Sizin gibi güzel insanların, güzel sofrasında bulunmaktan onur duyuyorum. Geçen yıl ve daha önceki senelerde de sizinle birlikte iftarımızı açtık. Sizinle birlikte kardeşçe yaşamanın onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.
 
HER KÖTÜLÜKTE BİR İBRET VARDIR
Muharrem ayında birçok olayın yaşandığına dikkat çeken Ertem, “Muharrem ayında insanlığa dair çok güzel olaylar yaşanmıştır. Güzellikler yanında fenalıklar, zulümler ve acılarında yaşanmış olduğu aydır Muharrem. Hz. Hüseyin’i şehit verdiğimiz aydır Muharrem. İslam Alemi’nin bu nedenle yas tuttuğu ayın adıdır Muharrem. Ne var ki her kötülükte bir ibret ve ders vardır. Yaşanmış olan zulümleri tek başına değerlendirmek yanlış olur. Allah dilemiş olsaydı Hz. Hüseyin’i hiç kimse şehit edemezdi. Karşısında milyonlarca asker olsa da bunu başaramazlardı. Her olayda Allah’ın takdiri ve onayı vardır.” Değerlendirmesini yaptı.
 
 
KARDEŞLİÐİMİZİ DİRİ TUTMALIYIZ
Dün olduğu gibi bugün de insanların bir kısmının zulüm içerisinde bulunurken, diğer bir kısmının mazlum olduğunu sözlerine ekleyen Ertem, “Dün Hz. Peygamber’in torununu şehit etmekle Yezit bilenen insanlar gibi bugün de zulüm edenler aynı isimle tanınmaktadırlar. O gibi varlıklar dün olduğu gibi bugün de Yezit’tirler. Mazlumlar Hz. Hüseyin ve ehlibeytiydi. İslam inancı aynı düşünceler nedeni ile insanımız arasında kardeşlik duygularımızı diri tutmaktadır. Hz Hüseyin’in öğreti ve yaşantısını önemseyerek hayatımıza yön vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.
 
 GÜL KOKLAMAK İÇİN TOPLANDIK
Başkan Ertem’den sonra konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, kendilerini mübarek sofralarına davet ettikleri için dergâh yetkililerine teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönül adamı bir belediye başkanımız var. Biz bu toprakların sahibiyiz. Biz bu toprakların Ahmet Yesevi ile birlikte sahibi olduk. Ehlibeyt için gözyaşı döken dedelerin torunlarıyız. Hz. Peygamber ebediyete göç ederken okşadığı baş Hz. Hüseyin’in başıydı. O başı kesenlerde zerre kadar iman olsaydı bu vahşeti gerçekleştiremezlerdi. Bu gün ehlibeytin gül bahçelerinde açan gülleri hep birlikte koklamak için toplandık. Onların şefaatini dilemeye geldik. Orucunuz mübarek, duanız kabul, iftarınız bereketli olsun” diye konuştu.
 
DUA İÇİNDE OLMALIYIZ
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da iki aydır Çerkezköy’de görev yaptığını ve bu zaman zarfında Çerkezköy’ün yaşanır bir ilçe olduğunu gördüğünü söyledi. Yusuf Tuna, “Camisiyle, Cemeviyle ve cemaatiyle Çerkezköy çok güzel bir yer.  Seksen bir ilden gelen güzel insanların yaşadığı bir ilçe. Cemevi inşaatı hızlı bir şekilde tamamlanıyor. İnşallah yakın zamanda üst katlardaki çalışmalar bitirilerek hizmete açılır.  Allah’a her zaman dua içerisinde olmalıyız. Kerbela sadece on dört asır önce yoktu. Bu gün de Kerbela vardır. İşte Suriye ve Irak. Her gün onlarca insan öldürülmektedir. Bu gibi faciaların yaşanmaması için dua edelim. Bütün inananların insanca yaşamasını dileyelim” dedi.
 
Haber / Gökhan YILMAZ