Edirne'de İmamlarla Bulgar Papazlar Futbol Maçı Yapacak

Diyanet-sen Edirne Şubesi tarafından organize edilecek halı saha futbol maçında imamlar ile Bulgaristan'dan gelecek olan papazlar karşı karşıya gelecek.

SPOR 8.11.2013 19:44:00 0
 Edirne
Diyanet-sen Edirne Şubesi tarafından organize edilecek halı saha futbol maçında imamlar ile Bulgaristan'dan gelecek olan papazlar karşı karşıya gelecek. Sendikanın şube başkanı ve Dar'ül Hadis Camii'nin İmamı Mahmut Eroğlu, futbol maçının sembolik olacağını belirterek dünyaya barış mesajı vermek istediklerini söyledi.
 
ÖNEMLİ BİR PROJEDİR
Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı ve Dar'ül Hadis Camii'nin İmamı Mahmut Eroğlu, Bulgaristan'daki kiliselerde görevli din adamları papazlar ile Edirne'de futbol maçı yapacaklarını söyledi. Gelecek hafta yapılması planlanan maç için halı sahada idmanlar yaparak maça hazırlandıklarını kaydeden Eroğlu, "İmamların ve papazların birlikte futbol oynaması Diyanet-Sen Edirne Şubesi'nin bir projesi. Biz İslam topraklarının son şehri olmamız ve Bulgaristan'a sınır olmamız nedeniyle bir etkinlik yapmak istedik. Buradan dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Biz din adamları, dinimizi en iyi şekilde temsil etmek zorundayız. İslam, evrensel, barış, sevgi ve samimiyet dinidir. Buradan biz Bulgaristan'daki bir araya gelip, hem de bir futbol müsabakası yapalım istiyoruz. Nasıl ki peygamber efendimiz, bütün dinlerin mensuplarıyla bir toplumu paylaşmış, bir şehirde yaşamışsa, bizde onlarla birlikte yaşıyoruz" dedi.
 
“EDİRNE’Yİ TANITACAÐIZ”
Bulgaristan'daki din adamı papazlarla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden imam Mahmut Eroğlu, "Aramızda hiçbir itişme, kakışma yok. Yani samimiyeti, komşuluğu en iyi şekilde geliştirelim istiyoruz. Toplum önderleri olarak dünyaya mesaj vermeyi planlıyoruz. Edirne'deki Bulgar kilisesindeki Alexander Çıkırık, Bulgar tarafını organize ediyor, Diyanet-Sen Edirne şubesi olarak bu tarafı organize ediyoruz. Halı saha da futbol oynayacağız, Edirnemizi de tanıtmış olacağız" diye konuştu. 
 
Haber / Asim YAVUZ