Çiçek, “Çerkezköy’de bilgi karmaşası var”

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından Personel Servis Taşımacılığı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 6.11.2013 20:16:00 0
Çiçek, “Çerkezköy’de bilgi karmaşası var”
 ORTAK ÇÖZÜM NOKTASI ARANDI
Toplantı dün saat 10.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Personel servis taşımacılığı yapan araç sahiplerinin yaşadığı sorunların ele alındığı toplantıda var olan sorunların tespiti ve çözümü konusunda araç sahipleri, Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği arasında fikir alışverişi yapılması amaçlandı. Toplantıda ayrıca personel taşımacılığı yapan servis sayıları, Çalışma Yol İzin Belgesi olmadan çalışan araçlar ve bu araçların tespiti durumunda uygulanacak işlemler hakkında bilgilendirme yapılırken, yeni taşımacılık taleplerinin değerlendirilmesi konusunda da ortak çözüm noktası arandı.
 
ESKİ PLAKALARDAN GERİ DÖNÜŞ OLMADI
Çerkezköy sınırları içinde 743 adet yol izin belgesi bulunan servis aracı olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf KenanErez, “Bunların yaklaşık 310’unun izin süresi doldu. Yeni taşımacılık yapılması konusunda da 150’ye yakın müracaat bulunmaktadır” dedi. 8 Mart’ta yapılan meclis toplantısında taşımacılık işinin sivil plakalarla da yapılabilmesi konusunda bir karar alındığını anımsatan Erez, “Ancak uygulama sürecinde sıkıntılar yaşanabileceği için bu zamana kadar erteledik. Bu süreç zarfında eski plakalara dair herhangi bir geri dönüş de olmadı. Eğer karşılıklı istişareler dahilinde fikirbirliğine varılırsa, bu uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.
 
KULAKTAN DOLMA BİLGİLER YANLIŞ ANLAŞILMALARA NEDEN OLUYOR
Çerkezköy’de servis taşımacılığı konusunda ciddi manada bilgi karmaşası olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ekrem Çiçek ise “Kulaktan dolma bilgiler yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Biz bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına Çerkezköy Belediyesi ile birlikte bu toplantıyı gerçekleştirme kararı aldık” dedi. Çerkezköy belediyesi’nin S plaka sayısını 1000 adet de sınırladığının altını çizen Çiçek, “Plaka belirleme yetkisi belediyededir. Çerkezköy’de plakası sistemde kayıtlı olan fakat piyasada olmayan S plakalar var. Bunun yanında belediyede de 150’ye yakın yeni plaka müracaatı var” dedi.
 
S PLAKA ALMANIN NE ANLAMI KALIYOR?
Çerkezköy Belediyesi’nin S plakalı araçlara güzergâh izin belgesi verebileceğini kaydeden Ekrem Çiçek, “Fakat artık araç olmadan kişiler yetki belgesi alamayacak. Belediyeye yetki belgesi için başvuranların araçlarını önceden almış olmaları gerekiyor” dedi. Konuşmasında J plakalar konusunda yaşanan sorunlara da değinen Çiçek, “Yönetmelikte J plaka ile öğrenci taşıma yapan araçların boş vakitlerinde personel taşımacılığı da yapabileceği belirtiliyor. Bunda kanuni bir sakınca yok” dedi. Salondaki S plaka sahiplerinden bazıları ise “O zaman S plaka almanın ne anlamı kalıyor ki” diyerek serzenişte bulundu.   
 
SORUNLAR ELBETTE OLACAKTIR
Taşımacılık sektöründe sanayinin bu kadar yoğun olduğu Çerkezköy’de sıkıntılar olmasının normal karşılanması gerektiğini belirten Ekrem Çiçek, “Sorunlar elbette olacaktır. Bizim bu toplantıları yapmamızdaki amacımız, sorunları tespit edip çözüm yolları oluşturarak, sorunları minimize etmektir. Yoksa sercis araçlarının çoğunda takograf çalışmıyor. Fazla yolcu ile taşımacılık yapanlar var. Güzergâh ihlalleri yapanlar var. Kapıları açık vaziyette servis çeken var. Biz kimsenin mağdur olmasını istemediğimiz için bu toplantıyı yapıyoruz” diyerek servis aracı sahiplerinin gereksiz polemiklerden kaçınmasını istedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ