Akay, “Yaşananlar şahsıma karşı örgütlü linç hareketidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay, geçtiğimiz gün CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın ve CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in yaptıÄ?

SİYASET 5.11.2013 22:11:00 0
Akay, “Yaşananlar şahsıma karşı örgütlü linç hareketidir”
 ANKET GENEL MERKEZ TARAFINDAN YAPILMADI
2 Kasım’da CHP Genel Merkez tarafından yaptırılan ankete katılım yapılması için şahsı tarafından yönlendirme yapıldığının iddia edildiğini söyleyen Vahap Akay, “Bu anket ciddi bir anket değildir. Genel Merkez tarafından da yapılmamıştır. Buna rağmen bu yapılanlar partinin gerçek anketlerini manipüle etme çabasıdır” dedi. Anketin yapıldığı yerin İlçe Başkanı’nın iş yerinin kapısının önü olduğunu söyleyen Vahap Akay, “Cadde üzerinde, sokakta yapıldığı ifade edilen gayri ciddi anketi gizli saklı bir şeyler yapılmış havası yaratarak şahsımı kamuoyu nezdinde bir oyunun parçası gibi gösterme çabasını üzüntü ile izliyorum” dedi. CHP İlçe Başkanı’nın açıklamalarının partinin olumlu gidişine, kendi kişisel siyasi çıkar ve beklentileri uğruna zarar verdiğini öne süren Vahap Akay, “Karşımda bir cephe oluştururcasına ortaya çıkarılan örgütlü linç hareketini Çerkezköy kamuoyu ve gerçek Cumhuriyet Halk Partisi iradesinin vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
 
SİLİVRİ ADALETSİZLİÐİNİ SAVUNAN SİYASETİMİZE GÖLGE DÜŞÜRDÜLER
Yaşananların Çerkezköy İlçe Örgütü’nün tarafsızlığını tamamen yitirdiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Vahap Akay, “Şahsımı kamuoyu nezdinde yıpratmaya çalışmak için hedef tahtasına oturtmaya çalışanlarla mücadelem sonuna kadar devam edecektir. Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı basın açıklamasında tarafıma “emek hırsızı” ve “alın teri hırsızı” değerlendirmesinde bulunmuştur. Gayri ciddi anket olayı yaşandığı günden bu ana kadar hiçbir parti yöneticisi tarafımı aramamış, bilgimi, fikrimi almamış, İlçe Başkanlığı ve Milletvekili düzeyinde sorgusuz sualsiz “emek hırsızı” “alın teri hırsızı” damgası vurulmak istendi. Kendilerini önce polis sonra savcı sonrada hakim yerine koyarak tarafıma “emek hırsızı” “alın teri hırsızı” damgası vurmaya çalışanlar Silivri Mahkemelerinde adaletsizliği savunan partimin temsilcisinin siyasetine gölge düşürmüştür” açıklamalarında bulundu.
 
KAMUOYUNUN VİCDANI İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM
Bugüne kadar ekmeğini emeği ve alın teri ile kazandığını söyleyen Vahap Akay, “Hayatımın her anını “Doğru” üzerine kurmaya çalıştım. Benim ve ailemin şahsına bugüne kadar leke sürmeden yaşama gayreti içerisinde bulundum. Alın teri hırsızları ve emek hırsızları ile mücadele eden partimin milletvekilinin şahsımı “Her partide alın teri hırsızı emek hırsızları çıkacaktır” diyerek suçlamasını esefle kınıyorum. Beni alın teri hırsızı ve emek hırsızlığı ile suçlayanları parti örgütümün ve kamuoyunun vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Partimizin seçim süreci başlangıcından bu yana kazandığı ivmeyi, yaşanan bu gayri ciddi anketten kendilerine göre sonuçlar çıkarıp bunu şahsıma karşı fırsata çevirmeye çalışmak vicdanlara sığmayacaktır. Ben bu yola çıkarken bu yolun ne kadar meşakkatli bir yol olduğunu bilerek çıktım. Fakat bu dikenli yolda dikenleri partimin kendi içinden birilerinin batırmaya çalıştığını görmek içimi acıttı. Ben bir Cumhuriyet Halk Partisi neferiyim gücümü önce halkımdan sonrada örgütümün gerçek iradesinden alırım. Kendimi önce Çerkezköy halkına sonrada örgütümün gerçek iradesine bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ