Cezaevi çocukları 'Uçurtmayı Vurmasınlar' projesiyle sosyalleşecek

Cezaevlerinde çocuklarını büyütmek zorunda kalan anneler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 'Uçurtmayı Vurmasınlar' adı altında bir proje geliştiriliyor. Projeye göre cezaevinde anneleri

GÜNDEM 5.11.2013 17:33:00 0
Cezaevi çocukları
 ÇARESİZLİKTEN DOLAYI ÇOCUKLARINI YANLARINDA BULUNDURUYORLAR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in çalışmalarını olumlu bulduklarını kaydederek, "Sayın Bakanımızın bir siyasetçi olarak değil, bir anne şefkatiyle 'Uçurtmayı Vurmasınlar' projesi uygulamasını başarılı buluyoruz" dedi. Şallı, "Çocukların gündüz alınarak, cezaevi yaşamının olumsuz koşullarından bir ölçüde uzaklaştırılması amacıyla başlatılan 'Uçurtmayı Vurmasınlar' projesini başarılı ve olması gereken bir proje olarak görüyoruz. Kader mahkûmu olan kadınlarımız bir anne olarak elbette çocuğunun hapishanede yanında kalmasını istemez. Ancak içinde bulundukları çaresizlikten çocuklarını yanlarında bulundurmaktadırlar” dedi.
 
İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde 'Trakya Romanları ile buluşuyor' kapsamında Edirne'ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katıldıkları yemekli toplantıda bu proje için kendisini kutladığını belirten Şallı, “Kendisi de olumlu düşüncelerimden dolayı bana teşekkür etti. Bize göre Bakanımız Fatma Hanım sosyal devletin gereğini yerine getirip, var olan ancak, bugüne kadar önemsenmeyeni önemseyerek bu projeyi gerçekleştirme aşamasına gelmiştir" diye konuştu. Dernek olarak insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu yüzden de başarılı projeleri takip ettiklerini söyleyen Şallı, "Sosyal içerikli sinema filminden esinlenerek yaşama geçirilen 'Uçurtmayı Vurmasınlar' projesi için Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Hanımefendiyi kutluyoruz" diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ