CHP’de tansiyon yükseldi

Genel Merkez tarafından yapılan ve ‘Çerkezköy’de Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ sorusunun karşılığına 94 kişiden 72’sinin Vahap Akay şeklinde cevap verdiği gösterilmek iste

GÜNDEM 4.11.2013 18:33:00 0
 CHP’de tansiyon yükseldi
ANKETÖRLER KULLANILDI
 Yapılan anket çalışmalarında anketörlerin amacının dışında kullanılmasının açığa çıkması, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda deprem etkisi yarattı. İlçe Başkanı Saim Özkan, basın toplantısı düzenleyerek yaşananları kınadığını belirtti. Özkan,“Yaşanan skandal yerel medyada yer almasaydı, bu konuda konuşmamayı tercih ederek parti içerisinde gerekenleri yapardık. Ne var ki konunun basında yer aldıktan sonra saklanmasının bir anlamı kalmadı. Pazar günü bir anket firması tarafından bir restoranda yapılan ankete bizzat tanık oldum. İş yerime yakın bir yerde telefonla çağrılan kişilerin katıldığı anket sonuçlarını yerinde tetkik edince tüm derneklerin sadece Vahap Akay’ın ismini yazdırdığını tespit ettik” diye konuştu.
 
GENEL MERKEZ HABERDAR EDİLDİ
Söz konusu yere işyerinin ikinci katından ikişerli halinde çağrılan anketörlerin “Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz” şeklindeki soruya aynı ismi vererek basında CHP ile ilgili yapılan anketlere hileli yönlendirme karıştığı iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuşlardır. Anketi yapan şirketin saha sorumlusu ile tutanak tutularak olay zabıt altına alınmıştır. Yine olayla ilgili olarak Çerkezköy’de bulunan CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de haberdar edilerek konunun yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’na intikal ettirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca il başkanlığına da gerekli bilgi verilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
‘’AYAK OYUNLARINA ALET OLMAYACAÐIZ’’
İlçe örgütünün konu hakkında yaptığı değerlendirmeye de temas eden Özkan, “Bu olay kabul edilemez. Söz konusu yarışa katılan diğer aday adaylarına haksızlık olduğu görüşüne varılmıştır. Olayla ilgili her türlü incelemeden sonra gerekenin yapılması konusunda görüş birliği oluştu. Genel Merkezimiz tarafından yaptırılan anketlerin sağlıklı ve objektif olarak yapılacağından ve halkımızın istediği en doğru adayla seçime gidileceğinden partililerimizin kuşkusu olmamalıdır. Bu tür manipülasyonların CHP’nin önünü kesmeye dönük çabalar olduğuna kuşku yoktur. Ancak kamuoyunun CHP’nin bu tür ayak oyunlarına alet olmadan yolunda yürüyeceğini ve 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını Sosyal Demokrat bir adayla kazanacağını bilmesinde yarar vardır’’ açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ