Köprülü, Muratlı’daki Ata Evi’ni TBMM’ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önerges

GÜNDEM 3.11.2013 13:09:00 0
 Köprülü, Muratlı’daki Ata Evi’ni TBMM’ye taşıdı
ÇEVRE KİRLİLİÐİNE NEDEN OLUYOR
Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında Muratlı’ya yaptığı ziyaret esnasında misafir olduğu ve şuanda Muratlı’nın tarihi miraslarından birihaline gelen Atatürk Evi’nin, çevre kirliliğinin kurbanı olduğunu ifade eden Emre Köprülü, “Muratlılı vatandaşlarımızı mağdur eden tren yolu çalışmaları, Tekirdağımızın tarihi emanetlerinden Atatürk Evi’ne de büyük zarar vermeye devam ediyor. Konuyu TBMM’ye taşımamızın üzerinden 1 sene geçmesine rağmen yetkililer tarafından söz verildiği halde hiçbir adım atılmadı. Tarihi binanın etrafındaki kötü görüntü vatandaşlarımızın tepkisine neden olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanı’na verdiğimiz önergenin cevabında gerekli incelemelerin yapılacağı hatta Tekirdağ tanıtım kitabında söz konusu Muratlı Atatürk Evi’nin tanıtımına geniş şekilde yer verileceği belirtilmişti. Ancak aradan geçen bunca süreye rağmen tarihi binanın önünde bulunan tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin buradan geçmesi sebebiyle hendeklere dolan suların pis kokuları çevre kirliliğine neden olmuştur” ifadelerini kullandı.
 
VERİLEN SÖZÜN BİR AN EVVEL TUTULMASINI İSTİYORUZ
Bölgede oturan vatandaşların bu durumdan rahatsızlık duyduğuna vurgu yapan Köprülü, “1988’de Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilen, Tekirdağ için kültürel ve turizm değeri yüksek olan Muratlı Atatürk Evi için verilen sözün bir an evvel tutulmasını istiyoruz” dedi.
 
NEDEN HALA BİR GİRİŞİMDE BULUNULMADI
Muratlı Atatürk Evi’nde ki yaşanan sorun hakkında geçen sene soru önergesi verilmesine rağmen bu sorunun hala devam ettiğini belirten Köprülü, “Sorunun giderileceği sözününün verilmesine rağmen hala bir girişimde bulunulmamasının sebebi nedir? Muratlı Atatürk Evi önünden geçen Tren yolu etrafına çekilen tel örgüler, mahalle sakinlerinin ulaşım sıkıntısı yaşamasına sebep oluyor. Aynı zamanda tarihi bina önündeki bu tel örgüler sebebiyle hendeklere dolan pis sular kötü kokuya, çevre kirliliğine ve kötü bir manzaraya sebep olmaktadır. Yetkililer tarafından da tespit edilen bu durum karşısında gerekli talimatı verip bu tarihi binanın yok olmasını ve daha fazla hasar görmesini önleyecek misiniz?” diye sordu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ