Ertem, “Şahıslara kızıp, partiye ihanet etmemeliyiz”

AK Parti’de Çerkezköy Belediye Başkanığı için aday adaylığını açıklayan 10’uncu ve son isim Efrahim Yeşil oldu. Yeşil başvuru dosyasını, sürecin tamamlanmasına 1 dakika kala AK Parti Ã?

GÜNDEM 1.11.2013 19:03:00 0
 Ertem, “Şahıslara kızıp, partiye ihanet etmemeliyiz”
ADAY ADAYLARININ SAMİMİYETİNDEN ŞÜPHEM YOK
AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanlığı başvuru sürecinin dün saat 17.00 itibari ile sona erdiğini kaydeden Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvuru sürecinin ise 1 Aralık’a kadar uzatıldığını ifade etti. Yeşil’in aday adaylığının başta ailesi ve Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Demirbağ, “Aday adaylarımızın hiç birinin samimiyetinden şüphem yok. Kim aday olursa olsun diğer aday adayları ile birlikte onun arkasında çalışmalarımıza birlik ve beraberlik içinde devam etmeliyiz” dedi.
 
 
NEFİSLERİMİZİ AYAKLAR ALTINA ALMALIYIZ
2014 yerel seçimlerinin yalnız Çerkezköy ya da Tekirdağ Büyükşehir belediyesi seçimi olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Demirbağ, “Bu seçim AK Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güven oylamasıdır. AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı hizmetleri düşünerek bu hizmetlerin devam etmesi için nefislerimizi ayaklar altına almalıyız. Elimizden geleni yaparak seçimleri büyük bir zaferle sonuçlandırmalıyız” diye konuştu.
 
 
 
ÇERKEZKÖY’Ü KAZANMAK KONUSUNDA ENDİŞEM YOK
Efrahim Yeşil ile 2004’teki Veliköy Belediye Başkanlığı döneminde birlikte çalıştıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kendisi 5 yıllık Veliköy Belediye Başkanlığı görevinin ardından İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Kendisi bu davaya gönül vermiş insanlardan biridir. AK Parti’nin zaferi için elinden geleni yapacağını zaten biliyorum” dedi. Seçimlerde Çerkezköy Belediyesi’nin AK Parti tarafından kazanılacağı konusunda herhangi bir endişesi olmadığını söyleyen Ertem, “Amacımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıracak oy potansiyelini yakalamaktır. Bu çerçevede hiçbirimizin ‘Benim arkadaşım aday gösterilmedi, kırgınım’ deme hakkı yok” ifadelerini kullandı.
 
TEK BİR OYU BİLE HEBA ETMEMELİYİZ
Aday gösterilecek kişinin isim olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Ali Ertem, “Çerkezköy’ün adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak değerlendirilmelidir. Çünkü aday kim olursa olsun isminin altında Başbakanımızın imzası olacaktır” dedi. Tüm aday adaylarının diğer siyasi partiler tarafından yapılan gizli oda çalışmalarının farkında olduğunu söyleyen Ertem, “Onların amacı AK Parti’nin oy oranını düşürmektir. AK Parti’nin oyu yüzde 45’in altına düşerse Türkiye’de kıyameti koparırlar. Buna imkân vermemeliyiz. Tek bir oyu bile heba etmemeliyiz. Deyim yerindeyse şahıslara kızıp partimize ve Genel Başkanımıza ihanet etmemeliyiz” açıklamalarında bulundu. 
 
SONA KALDIK İNŞALLAH DONA KALMAYIZ
Aday adayları arasındaki yarışın Çerkezköy’e hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Aday Adayı Efrahim Yeşil, 2004-2009 döneminde Veliköy Belediye Başkanlığı yaptığını ve bir sonraki seçimlerde belediyeyi Hanifi Belindir’e kaptırdığını belirterek, “Neyseki kendisi daha sonra partimize katıldı” dedi. Bir ara Kızılpınar, Veliköy ve Velimeşe’nin birleşerek ayrı bir ilçe olmasını düşündüklerini söyleyen Yeşil, “İlçe olalım derken kendimizi Ali Başkan’ın kucağında bulduk. Biz bundan gocunmuyoruz. Türkiye’de görevinin başındayken belediyesinin kapatılmasını isteyen tek başkan bendim. Çerkezköy’de çıtayı biraz daha yükseltebilmek adına aday adayı oldum.Şimdiden, eğer aday gösterilmezsem, AK Parti’nin menfaatleri doğrultusunda aday gösterilmişçesine çalışacağıma söz veriyorum. Partim bana ne görev verirse yapmaya hazırım” diye konuştu. Yeşil, “Aday adaylığı başvurusunda sona kaldım. İnşallah dona kalmam” dedi. Efrahim Yeşil için Çerkezköy İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlenen Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru programına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimi ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ