Duruer, “Su medeniyet demektir”

Edirne Valisi Hasan Duruer, 1’inci Meriç Hikâye Günleri kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu çalışmayı, Edirne'yi yeniden inşa tohumu olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 30.10.2013 14:42:00 0
 Duruer, “Su medeniyet demektir”
EÐER SU VARSA ORADA MEDENİYET VARDIR
Medeniyetlerin herhangi bir sembolle anlatılması durumunda, Türk medeniyetinin su ile anlatılabileceğini belirten Edirne Valisi Hasan Duruer, batılı medeniyetlerin, bütün dünyayı kasıp kavurmasından dolayı ateş medeniyeti olduğunu kaydetti. Türk medeniyetinin ise gittiği her yere adaleti, barışı ve kardeşliği söyleyen Duruer, “Eğer bir yerde su varsa orada medeniyet vardır. Medeniyetin olduğu yerler de şehirlerdir” dedi. Duruer, Edirne’nin 3 nehire ev sahipliği yapması dolayısıyla bölgesinde çok sayıda medeniyet oluştuğunu söyledi.
 
TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI
Hasan Duruer, 1’inci Meriç Hikâye Günleri’nin son derece başarılı geçtiğini belirterek  “Etkinliğe katılan yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Biz esasında bir tohum atıyoruz. Eğer tohum toprağa ulaşmazsa, üzeri örtülemezse ve suyla kavuşmazsa, o tohum neşvünema bulamaz. Bu çalışmayı, kültürümüzü, medeniyetimizi ve Edirne'yi yeniden inşa tohumu olarak değerlendiriyorum” dedi. Etkinliğe katılan yazarların hikâyelerinden bazı bölümler okudukları kapanış programı, yazarlara Vali Duruer tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi. Hüseyin Su, Mukadder Gemici, Veysi Atıcı ve Ahmet Karacan'ın da aralarında bulunduğu 16 yazar, 3 gün boyunca Ömer Seyfettin, Sabahattin Ali, Sait Faik Abasıyanık ve Memduh Şevket Esendal hikâye atölyelerinde, hikâye ve hikâyeciliğe ilişkin tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Etkinlik kapsamında, "Bir Şiir, Bir Hikâye", "Büyübozumu, Yaratıcılık, Yazarlık", "Hikayenin Hikayesi" ve "2000'ler sonrası Türk Hikayeciliği" konulu paneller de düzenlendi.
 
Haber/ Şerife KURTOÐLU