Sedefçi, “Kaldırımın projesi mi olur?”

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Kaleiçi semti Maarif Caddesi'nde yaptıkları kaldırım yenileme çalışmalarının Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından projesi olmad

GÜNDEM 29.10.2013 21:13:00 0
 Sedefçi, “Kaldırımın projesi mi olur?”
PROJE YAPILIR MI BİLMİYORUZ
Bu duruma tepki gösteren Sedefçi yapmış olduğu açıklamada, "Ben hayatımda ilk defa kaldırım için proje istendiğini duyuyorum. Kaldırımda proje olmaz. Benim işim inşaat mühendisliği şimdi proje yapacağız ama kaldırım için nasıl proje yapılır onu da bilmiyoruz" diye konuştu. Edirne Belediye Başkanlı Sedefçi, geçen ay asfaltını yenilediği Kaleiçi semtindeki bazı kaldırımların yeniden yapılması için çalışmalara başladığını belirtti. Yaklaşık 2 hafta süren çalışmaların ardından Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, kendi binaları önünde süren çalışmaların izinsiz yapıldığını belirterek çalışmalarının durdurulmasını istedi.
 
KALDIRIM ÇALIŞMALARINI DURDURDU
Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda kaldırım yapılması için kendilerine başvuruda bulunulmadığı ve projesinin bulunmadığı ifade edildi. Bunun üzerine Edirne Belediyesi, birçok tarihi evin de bulunduğu Maarif Caddesi'nde yeniden düzenlenen kaldırım çalışmalarını durdurdu. Ayrıca cadde üzerindeki aydınlatma lambalarının bulunduğu direklere de 'Anıtlar Kurulu yazısına istinaden çalışmalar durdurulmuştur'  yazılı afişler astı. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararına tepki gösteren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ilk kez kaldırımlar için proje istendiğini söyledi. Sedefçi konuşmasında, "Kaleiçi bölgesinde daha önceki süreçte asfalt çalışması yaparak tamamladık. Bazı caddelerde kaldırım çalışması başlattı. Yaklaşık 1 aydır bu çalışmaları sürdürüyoruz. Anıtlar kurulu kaldırım çalışmalarını görerek kendilerinden izin alınmadığını söyledi” diye konuştu.
 
EDİRNE HALKI BİZİ BAÐIŞLASIN
 Sedefçi yaptığı açıklamada, “Kaldırım yapıyoruz arkadaşlar, bir şey yapmıyoruz. Bozulan yerleri yapıyoruz, bazılarını da yeniliyoruz. Ben hayatımda ilk defa kaldırım için proje istendiğini görüyorum. Bir kurul Edirne Belediyesi'nden kaldırım projesi istiyor. Yazık günahtır ya insanlar yürüyorlar orada. 6 Kasım'daki kurul toplantısına kadar çalışmaları durdurdular. Bunu durduran Edirne Belediyesi değildir. Bugüne kadar çalışmalar bitirilirdi. 2 günlük işimiz kalmıştı. Kurulun sayesinde iş durdu. Şimdi kurulun kararını bekliyoruz. Kaldırımda proje olmaz. Benim işim inşaat mühendisliği, şimdi proje yapacağız ama kaldırım için nasıl proje yapılır onu da bilmiyoruz. Edirne halkı lütfen bizi bağışlasın” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ