Sürücü, “AK Parti tabuları yıktı”

2004’te AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Sürücü, 2014 seçimleri için de yine AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

GÜNDEM 28.10.2013 22:06:00 0
 Sürücü, “AK Parti tabuları yıktı”
 
AK PARTİ HÜKÜMETİNİN GÜVEN OYLAMASI
Mehmet Sürücü’nün bir dönem AK Parti’den Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği görevinde de bulunduğunu hatırlatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, 2014 yerel seçimlerinin yalnızca belediye başkanlığı seçimi olmadığını kaydetti. 2014 seçimlerinin AK Parti hükümetinin güven oylaması olduğunu kaydeden Demirbağ, “Yapılan iyi işlerin devamı için partimize sahip çıkmalıyız. Birisi bugün çıkıp sosyal medyada ‘Marmaray’ın ön ihalesi 2002 yılında bizim dönemimizde yapıldı’ diyor. Bu, devede kulak değil kıl. Biz 2 yılda Marmaray’ı tamamladık ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak” dedi.

BAŞBAKANIMIZIN BİZE İHTİYACI YOK
Çerkezköy’ü de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni de Ak Parti belediyeciliği ile buluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Demirbağ “Türkiye’de oylarımızı artırmak için elimizden geleni yapmamız lazım. Kim aday olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde onun arkasında duracağız. Başbakanımızın bize ihtiyacı yok. Bizim ona ihtiyacımız var. İlk kez oy kullanacak olan gençlere Türkiye’nin 2002’den önceki halini anlatın” tavsiyesinde bulundu. Tüm aday adaylarının birbirinden değerli olduğunu belirten Demirbağ, bu davada birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğinin altını çizdi.

BAŞBAKANIMIZIN GÖSTERECEĞİ ADAYIN ARKASINDA DURACAĞIZ
Mehmet Sürücü’yü 1994’ten beri tanıdıklarını söyleyen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kendisi o yıllarda Refah Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olmuştu ve onun başkan seçilmesi için var gücümüzle çalışmıştık. O dönemde hatırı sayılır bir oy almıştı fakat seçimi kazanamadı” dedi. Aday adaylığı sürecinin sonunda kimin aday olacağına genel merkezin karar vereceğini kaydeden Ali Ertem, “Biz de Başbakanımızın göstereceği adayın arkasında duracağız. Bu seçim AK Parti’nin test seçimidir, gücünün sınanacağı seçimdir” diye konuştu. 

AK PARTİ TABULARI YIKTI
30 yıldır çizgisinden şaşmadan siyaset yaptığını belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sürücü, siyasetin çok hayırlı bir iş olduğunu kaydetti. Siyasetin Hak adına halka hizmet etmek anlamına geldiğini belirten Sürücü, “Yıllarca Türkiye’de siyaset yanlış metodlarla yapıldı. Bu nedenle ülke kalkınmada geri kaldı. AK Parti hükümeti zamanında, 80 yıllık Cumhuriyet tarihi döneminde yapılandan daha fazla hizmet yapıldı. AK Parti bu hizmet anlayışını ve siyaset anlayışını bazı tabuları yıkarak gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

30 YILLIK TECRÜBEMİ BAŞKAN OLMAK İÇİN KULLANACAĞIM
30 yıllık tecrübesini belediye başkanı olmak için kullanmak istediğini kaydeden Sürücü, “Aday olursam sanayi şehrinin emini olacağıma, tüm partilerin tabanından oy alacağıma inanıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Mehmet Sürücü aday adaylığı için başvuru evraklarını İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a teslim etti.  Aday adaylığı başvuru programına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve çok sayıda partili katıldı.

Haber / Asim YAVUZ