Ertem, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

AK Parti’de Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan son isim mevcut Belediye Başkanı Ali Ertem oldu.

GÜNDEM 28.10.2013 21:51:00 0
 Ertem, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”
TARİH OLARAK ''KIZNIN'' DOÐUM GÜNÜNÜ SEÇTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, aday adaylığı resmi başvurusunu kızı Asuman Ertem’in doğum günü olan 28 Ekim günü 19.00’da ilçe teşkilat binasında düzenlenen programla gerçekleştirdi.  Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, aday adaylığı başvurusunun Ali Ertem’e, ailesine, Çerkezköy’e ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Ak Partililerin kadere inanan insanlar olduğunu söyleyen Demirbağ, “Bugün fazla uzun konuşmayacağım. Yerel seçimlerin, genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olduğunu söylemeyeceğim. Başbakanımızın seçimi olduğunu söylemeyeceğim” ifadelerini kullandı.

NASİBİNDE YOKSA NE GELİR ELDEN
20 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “1999’da aday adayıydım ama adaylık nasip olmadı. 2004’te de aday adayıydım. İlk kademede adaylık nasip olmadı ama sonrasında rabbim nasib etti ve aday gösterildim, akabinde de Başkan seçildim. 2009’da da aday adayı oldum ve rabbim aday gösterilmemi nasib etti. Akabinde de tekrar Belediye Başkanlığı’na seçildim. 2014 seçimleri için de aday adayıyım. Ne demişler, ‘Nasibinde varsa
gelir Çin’den Yemen’den; Nasibinde yoksa ne gelir elden” açıklamalarında bulundu. 

3’ÜNCÜSÜ İÇİN TEKRAR ADAY ADAYIYIM
2004-2009 seçimlerinde de yarıştığı çok değerli aday adayları olduğunu anımsatan Ertem, “O dönem aday adayları içinde Allame-i Cihan olsa yine ben aday seçilecektim. Çünkü Mevlam bunu bana nasib etti. Önümüzdeki seçimlerde mevlam kime nasib ederse o aday olacak. Bizlere düşen yalnızca hayrı talep etmektir” dedi. Çerkezköy’de yaşayabileceği en üst seviyede gururu yaşadığını belirten Ali Ertem, “Çerkezköy Belediye Başkanı oldum. Bu büyük onuru, halkın teveccühü ile 2 kez yaşadım. 3’üncüsü için tekrar aday adayıyım” diye konuştu. 

NÜFUSUMUZ 110 BİNİ AŞTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son genel seçimlerdeki ‘Ustalık Dönemi’ değerlendirmesini anımsatan Ali Ertem, Çerkezköy’de ustalık dönemimi yaşamak adına tekrar aday adayı oldum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 2004 öncesi Çerkezköy’ünü bilenler, Belediye Başkanlığımız döneminde neler yaptığımızı çok daha iyi anlarlar. 2004’te 40 bin olan ilçe merkez nüfusu bugün 90 bine dayandı. Beldelerle birlikte nüfusumuz 110 bini aştı. Bugün burada seçilirsem neler yapacağımdan bahsetmeyeceğim. Fakat öncelikli hedefimiz Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkeköy’e entegrasyonunu sağlamak olacaktır” dedi.

HİÇBİR ZAMAN EN İYİSİNİ YAPTIÐIMI İDDİA ETMEDİM
Bugüne kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemediğini ve yedirmediğini ifade eden Ali Ertem, “Meclis üyesi arkadaşlarım, teşkilatım ve belediye çalışanlarımla vatandaşın daha iyi ortamda yaşayabilmesi için gayret gösterdim. Hiçbir zaman en iyisini yaptığımı iddia etmedim. Ama ilçede kronik hale gelen birçok sorunu ortadan kaldırdım. Belediye kaynaklarını rasyonel kullandık” dedi. Ertem aday gösterilse de gösterilmese de Allah’a şükredeceğini belirterek, “Aday olursam, Ak Parti bayrağını 3’üncü kez Çerkezköy Belediyesi’ne asmak için gayret göstereceğim. Aday olamazsam, adaymışçasına, aday olan arkadaşımın arkasında çalışacağım” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL PİŞMANLIK YAŞARIZ
2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayının tekrar Çerkezköy Belediye Başkanı seçileceğinden kimsenin şüphe dahi duymaması gerektiğini dile getiren Ali Ertem, “Amacımız oy oranımızı yükselterek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasına katkı sağlamak olmalıdır. Aksi taktirde Çerkezköy yetim kalır. Önümüzdeki 5 yıl da bunun pişmanlığını yaşarız” açıklamalarında bulundu. Diğer siyasi partilerin genel başkanlarının arkasında, Ak Partililerin Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğu gibi durmadığını kaydeden Ertem, “Gezi Parkı olaylarında yaktılar, yıktılar. Peki sonrasında ne oldu? 1,5 milyon insana Başbakanımızın arkasında durdu. Ona sahip çıktı. O gün oraya kurşun yağdırsalar, o insanlar bir adım dahi geri atmazlardı” dedi.

PASTA KESİLDİ
Ali Ertem’in konuşmasının ardından başvuru dosyasına imzalar atıldı. Programda AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları’nın da bir süprizi vardı. Ali Ertem’in kızı Asuman Ertem’in doğum günü olması nedeniyle pasta kesildi. Programa AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.     

Haber / Ahmet KARDEŞ