Hastane tatbikatı gerçeğini aratmadı

Çorlu Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat öncesi hastanede yatan hastaların panik yapmamaları için önceden uyarı anonslar yapıldı.

GÜNDEM 26.10.2013 00:09:00 0
 Hastane tatbikatı gerçeğini aratmadı
 
SENARYO GEREĞİ MAHSUR KALAN HASTALARI KURTARDI
Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü' nün desteğiyle, Çorlu Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan 300 Yataklı Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği, hastanenin psikiyatri, dâhiliye, nöroloji ve çocuk servislerinde yangın çıktı. Yangın alarmının verilmesinin ardından kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, senaryo gereği mahsur kalan hastaları kurtardı. Sedyeye alınan hastalar ambulansla başka hastaneye nakledildi.

TATBİKATIMIZ BAŞARIYLA SONUÇLANDI
Tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını belirten Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Ali Cengiz Kalkan, “Hastanemiz yeni yerine taşınmasının ardından bu yıl da 'Hastane Acil Eylem Planı Tahliye Tatbikatını' gerçekleştirdik. Senaryo gereği hastanenin dört bölümünde yangın çıkıyor. Yangın çıkmasıyla hastaların tahliyesinin yapılmasının ardından itfaiye gelip yangına müdahale ederken bazı hastaları da kurtarıyor. Bu tatbikat öncesi hastanede yatan hastalarımızın panik yapmamaları için önceden uyarı anonslar yaptık. Tatbikatımız da başarıyla sonuçlandı” diye konuştu.

Haber / Ahmet KILAVUZ