Siemens TIR’ı Çerkezköy’e geldi

Siemens’in enerji verimliliği uygulamalarını tanıtmak ve bu alandaki bilinci artırmak amacıyla tüm Avrupa’yı dolaşan ‘Enerji Verimliliği TIR’ı Çerkezköy’e geldi. 2050 yılında Global enerji

GÜNDEM 25.10.2013 23:37:00 0
 Siemens TIR’ı Çerkezköy’e geldi
Enerji verimliliğine yönelik uygulamaların öneminin her geçen gün artığını belirten Siemens Yüksek Kontrol Mühendisi Müjde Bakır, enerji kaynaklarının hızla tükeniyor olmasının, geleceğe yönelik adımların atılmasını ve enerji verimliliği bilincinin yaygınlaştırılmasını gerekli kıldığını kaydetti.

 
 
 
 
YURT DIŞI TURLARIYLA BAŞLADI
2050 yılında dünyada kullanılacak olan enerji miktarındaki artış nedeni ile elektrikte tasarruf sağlayacak ürünler ürütemeye başlayan Siemens, Mart 2012’den bu yana Almanya, Avusturya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Belçika, İsviçre, Portekiz ve İtalya’daki önemli sanayi bölgeleri ile tesisleri ziyaret etti. Beş bölgede daha stant açacak olan Siemens Enerji Verimliliği TIR’ının Türkiye’deki ilk durağı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi oldu. Cuma günü sabah saatlerinde sanayicilerin beğenisine sunulan Tır’daki ürünler Siemens Yüksek Kontrol Mühendisi Müjde Bakır tarafından tanıtıldı.  

ENERJİ MALİYETLERİ YÜKSELECEK
Enerji verimliliğinde yüksek potansiyelin olduğuna ve endüstri sektörünün, global enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olduğunu sözlerine belirten   Bakır, “Araştırmalar, başta bu sektör olmak üzere enerji maliyetlerinin 2030 yılına kadar yüzde 30 oranında artacağını aktarıyor. Buna karşılık olarak, bağımsız şirketlerce yapılan bazı çalışmalara göre tasarruf potansiyelinin de en az yüzde 30 olacağı tahmin ediliyor. Endüstriyel otomasyon ve sürücü teknolojileri aracılığıyla sağlanacak global tasarruf potansiyelinin yılda 300 terawatt-saat olduğunu tahmin ediyoruz. Bu miktar, 50 adet, standart tip, kömür yakıtlı enerji üretim santralinin (700 megawatt) yıllık üretim hacmine veya yaklaşık 90 milyon ton karbondioksit salımına denk. Enerji verimliliğinde rol oynamak, sadece global enerji darboğazı ile mücadele etmek değil, aynı zamanda zaman içerisinde kendini amorti eden verimlilik artışlarını da hayata geçirmek anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Haber / Şerife KURTOÐLU