Sanayi ile barışık yönetim anlayışını benimsiyoruz

Seçim çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde temposunu düşürmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı M.Zeki Gürcün, önceki gün de Çerkezköy Or

GÜNDEM 25.10.2013 22:46:00 0
 Sanayi ile barışık yönetim anlayışını benimsiyoruz
 
PARTİMİZ SONUCU HALKIN TEVECCÜHÜNE BIRAKTI
20 yıllık siyasi hayatının son 5 yılında İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yaptığını belirten M. Zeki Gürcün, bundan sonraki siyasi hayatında bilgisini ve tecrübelerini Çerkezköy’e hizmet için kullanmak adına Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı’na talip olduğunu kaydetti. CHP Genel Merkezi’nin ve CHP Çerkezköy ilçe teşkilatının sonucu halkın teveccühüne bıraktığını kaydeden Gürcün, “Bu durum bizi yoğun çalışmaya teşvik ediyor. Dışa dönük bir çalışma yapmamızı sağladı. Bu hem bizim hem parti için olumlu bir hareket oldu” diye konuştu.

SANAYİYE YABANCI DEÐİLİM
Çerkezköy’de beldelerde ve köylerde son 9 ay içerisinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında esnafın yüzde 90’ından fazlasını ziyaret ettiğini öne süren Belediye Başkan Aday Adayı zeki Gürcün, partiler arası mücadelenin henüz başlamadığının altını çizdi. CHP olarak parti içinde, kırmadan dökmeden bir süreç geçirdiklerini belirten Gürcün, ilçe sanayisinin de önemine dikkat çekerek, “Sanayi ile barışık, çevre ve doğaya duyarlı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. ÇOSB, çevre konusunda duyarlılığının yeni kurulan diğer OSB’lere de örnek olacaktır. Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın sorunlarını biliyorum. 20 yıldır siyasetin içerisindeyim. Sanayiye de yabancı bir insan değilim. Sizlerle işbirliği içinde uyumlu çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

YILLIK CİROMUZ 20 MİLYAR DOLAR
Türkiye’nin en büyük beyinlerin çoğunluğunun ÇOSB’de olduğunu kaydeden Gürcün,  sanayi ile birlikte ortak aklı da devreye sokup Çerkezköy’ü STK’lar ve sanayicilerle birlikte yönetmek istediğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan da şuana kadar yerel yönetimlerle hiçbir sorunlarının olmadığını belirtti. 20 milyar dolarlık yıllık cironun Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Özdoğan, “Esas olan üretmektir. Üretmeyen toplumlar ilerleyemez” dedi.

ENERJİ VE EÐİTİM KONULARINDA İSTİŞARE YAPTIK
ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, sanayicilerin katılımı ile 4 komisyon oluşturduklarını belirterek, bu komisyonlarda kalite, çevre, enerji ve eğitim konularında istişare yaptıklarını dile getirdi. Zeki Gürcün akşam saatlerinde de Eğitim-İş Sendikasını ziyaret etti. Gürcün, ziyarette sendika şube başkanı Celal Taş ve sendika üyeleri ile sohbet etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ