Köprülü, “Derslik sıkıntısı yaşandığının farkında mısınız?”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

GÜNDEM 24.10.2013 11:04:00 0
 Köprülü, “Derslik sıkıntısı yaşandığının farkında mısınız?”
ÖĞRENCİLER DEĞİŞİKLİKLERE ADAPTE OLMAYA ÇALILŞIYORLAR
Şarköy’de bulunan Yeniköy İlköğretim Okulu’nda sadece 1 vekil öğretmenle eğitim verilmeye çalışıldığını dile getiren Emre Köprülü, konuyla ilgili yaşanan sıkıntının giderilip giderilmeyeceğini sordu. 10 yıllık AK Parti iİktidarı döneminde en fazla Bakan’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nda değiştirildiğini ifade eden Köprülü, “Son olarak 4+4+4 eğitim sistemiyle mağdur ettiğiniz öğrenciler bir yandan bu değişikliğe adapte olmaya çalışırken aynı zamanda okullarında da birçok sorunla boğuşmaktadır. Buna bir örnekte Şarköy’de Yeniköy ilköğretim Okulu’nda 1.2.3. 4 sınıfların aynı derslikte öğrenim görmeye çalışmalarıdır. Partinizin propagandasını yaparken; “2003-2012 yılları arasında 170.000 yeni derslik inşa ettik.  Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar sahip olduğumuz tüm dersliklerin 3'te 1'ini biz inşa ettik” derken hala Türkiye’nin birçok yerinde tıpkı Yeniköy İlköğretim Okulu’nda oldu gibi hala derslik sıkıntısı yaşandığının farkında mısınız?” diye sordu. 
 
BİR FOTOKOPİ MAKİNESİ BİLE YOK
AK Parti iktidarının yaptığı tüm açıklamalarda eğitime rekor bütçe ayırdıklarıonı, eğitim sistemini baştan aşağı bilişim teknolojisinin ürünleri ile donattıklarını ifade ettiğini anımsatan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “AK Parti iktidarı eğitimde teknolojik devrim yaptığını iddia ediyor. Peki, Şarköy’deki Yeniköy İlköğretim Okulu’nda bırakın bilişim teknolojisinin ürünlerini bir fotokopi makinesi bile olmadığını biliyor musunuz?” diye sordu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ