ÇTSO ince eleyip sık dokuyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Ekim Ayı Olağan toplantısını Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. ULM Ticaret Odası ile kardeş oda olma konusunun görüşüld

GÜNDEM 22.10.2013 18:44:00 0
 ÇTSO ince eleyip sık dokuyor
BANKA MEVCUDU 1 MİLYON 649 BİN 790 TL
Dün saat 15.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde 2013 yılı Eylül ayı gelir, gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanı görüşüldü. ÇTSO Eylül ayı gelirinin 101 bin 485 TL, giderinin 74 bin 839 TL, kasa mevcudunun 762 TL, banka mevcudunun 1 milyon 649 bin 790 TL, mizan borç bakiyesinin 6 milyon 92 bin 977 TL olduğu belirtilen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci gündem maddesinde ise ULM Ticaret Odası ile kardeş oda olma kararı görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, TOBB tarafından oldukça önem verilen yurt dışı odalarıyla eşleşme projesi çerçevesinde ÇTSO’nun Almanya Baden-Württemberg eyaletinde bulunan ULM Ticaret Odası ile 2012 yılında kardeş oda olma temellerini attığını kaydetti. Kozuva, “Biz de yönetim olarak bunu meclise sunduk” dedi.
 
CİDDİ HAZIRLIKLAR YAPILMASI GEREKİYOR
Meclis Başkanı Taha Ülker de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kardeş oda olmak güzeldir. Bunlar iki ilin kardeşliğine benzemez. Burada Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ciddi hazırlıklar yapması gerekiyor. Bunun için yazışmalar dâhilinde dış temas uzmanı ile çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi. ULM Ticaret Odası ile kardeş oda olunmasına, yönetim kurulu tarafından konuyla ilgili personel ve teknik yapıyı hazırlamasına oy birliği ile karar verildi.
 
407 ÖĞRENCİ BURS BAŞVURUSUNDA BULUNDU
ÇTSO Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısının üçüncü gündem maddesinde 75 üniversite öğrencisinden verilmekte olan bursla ilgili mezun olan ve alt sınıftan dersi kalan öğrencilerden oluşan 30 öğrenci kontenjanının yönetim kurulu tarafından seçilme yöntemi hakkında meclis bilgilendirildi. Konuyla ilgili konuşan Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “ Lisans bölümlerinden 371, Yüksekokuldan 33 ve lisansüstü bölümlerinden 3 öğrenci olmak üzere toplam 407 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Değerlendirmede ailelerin gelir seviyesi, anne babanın durumu, okuyan kardeş sayısı, üniversite sınavında aldığı puan olmak üzere beş kriterde incelendi. Değerlendirme sonucu en yüksek puanları alan öğrenciler için ilgili muhtarlıklardan ikamet sorgulamaları ve genel görüş alınarak öğrenciler tarafından verilen bilgilerin doğruluğu kontrol ediliyor. Burs almaya hak kazanacak öğrencilerden odamız burs içi yönergesine göre belgeler talep edilecek. 30 Ekim’de yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında burs alacak 30 öğrencinin isimleri belirlenecek” dedi.
 
BU İMKÂNI GENİŞLETELİM
2008’den beri 75 öğrenciye 120 TL burs verildiğini, öğrenci sayısının 2014’te 150’ye, burs ücretinin de 150-200 TL’ye çıkarılmasını öneren Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “Burs vermek hayırlı bir iştir. Bu rakamın ve sayının artırılmasını istiyorum. Gerçekten bu çalışma çok makbule geçecektir. Burada bulunan herkesin de bir burs verdiğini biliyorum. Kısaca bu imkanı genişletelim” dedi. 2014 bütçesinde burs alacak öğrenci sayısının ve tutarının artırılması konusuna diğer meclis üyeleri de sıcak baktı. Gündemin beşinci maddesinde ise odada yapılacak inşaat çalışmaları ile ilgili İnşaat Komisyonu Başkanı Mehmet Aksoy tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Mehmet Aksoy, keşif yapan şirketin keşif hakkında iki defa toplantı yaptığını, bu hafta içersinde yapılacak toplantı ile nihai kararın verileceğini kaydetti.
 
HEDEF 10 KASIM
Toplantının son gündem maddesinde ise odanın üstlenmiş olduğu üç okulun ısıtma sisteminin doğalgaz dönüşüm işinin son durumu hakkında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli tarafından meclis bilgilendirildi. Mehmet Danyeli, Gaziosmanpaşa ve Özel İdare İlkokulunda işe başlandığını, okulların yerine getirmesi gereken “doğalgaz sözleşme” işini geciktirmeleri nedeniyle teslim süresinde 10-15 gün gecikme olabileceğini, hedefin ise 10 Kasım olduğunu belirtti. Toplantı da dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ