Yine alkol yine ölüm

Tekirdağ'da alkollü araç kullanan Sedat Y., evine giderken otomobiliyle takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün babasının ve kardeşinin de alkollü araç kullanırken kaza sonuc

GÜNDEM 22.10.2013 17:45:00 0
 Yine alkol yine ölüm
UÇURUMUN KENARINDA BİR AĞACA TAKILDI
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ şehir merkezinde alkol alan 46 yaşındaki çiftçi Sedat Y., gece saatlerinde Seymenli köyündeki evine gitmek için yola çıktı. Tekirdağ Malkara karayolu 10. kilometresinde aldığı alkolün etkisiyle kullandığı 59 AE 789 plakalı otomobilinin direksiyon hâkimiyetini yitiren Sedat Y.'nin aracı, takla atması sonucu şarampole savruldu. Otomobilden yol kenarına savrulan sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti. Sedat Y.'nin otomobili 20 metrelik uçurumun kenarında bir ağaca takılı kalırken, kazayı gören araç sürücüleri, jandarmaya ve polise haber verdi.
 
BİR HAFTA ÖNCE DE EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANDI
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kaza yapan araçta çok sayıda boş ve dolu içki şişesi buldu. Ekipler, şahsın iki defa alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el koyulduğunu belirledi. Araçta Sedat Y.'ye ait cüzdandan çıkan ceza makbuzunu inceleyen polis ekipleri, şahsın bir hafta önce de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yediğini kaydetti. Olay yerine gelen Sedat Y.’ nin yakını, “Bayramda uyardım. Alkol almamasını söyledim. Bizi dinlemedi. Alkol yüzünden kaza yapıp öldü” ifadelerini kullandı. Şahsın babası ve kardeşinin de alkollü araç kullanırken kazada öldüğünü söyleyen bir başka yakını ise, “Babası Mustafa Y. 2000 yılında, kardeşi Vedat Y. ise 2004 yılında alkollü araç kullanırken kazada öldü. Ne vardı bu kadar alkol alacak” diye konuştu. 2 çocuk babası Sedat Y.'nin cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER