Tekirdağ'lı işadamları dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarında

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işadamları dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarları arasında gösterilen Anuga Gıda Fuarı'na katıldı.

GÜNDEM 22.10.2013 15:06:00 0
 Tekirdağ
6 BİN 700 FİRMA KATILDI
Almanya'nın Köln şehrinde 4 ile 9 Ekim tarihleri arasında 32. kez düzenlenen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'na 700 ülkeden 6 bin 700 firma katıldı. Anuga Gıda ve İçecek Fuarı'na Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mestan Özcan, Erhan Tanrıöver, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Göksel Karaevli, Galip Öge, Disiplin Kurulu Üyesi Hakan Şık ve üyeler katıldı. KOSGEB destekli olarak düzenlenen fuar ziyareti kapsamında yabancı firmalarla ikili görüşmelerde bulunan Tekirdağ firmaları yeni ihracat bağlantıları yapma imkânına sahip olurken, fuarın yeni üretim teknikleri, değişen tüketici tercihleri ve yeni pazarlar bulma hususunda yön gösterici olduğu gözlendi.
 
DÜNYANIN SAYILI FUARLARI ARASINDA YER ALIYOR
Fuar ziyareti kapsamında aynı zamanda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile bir toplantı gerçekleştirilerek, karşılıklı ticari faaliyetler ekonomi ve sektörle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. Sektör temsilcilerinin yakından takip ettiği ve 238 Türk firmasının stant açtığı Anuga Fuarı'nın dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarlarından birisi olduğuna dikkat çekildi ve fuarın gıda sektöründe dünyanın sayılı fuarları arasında yer aldığı belirtildi.
 
BU TÜR ORGANİZASYONLAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 'Üyelerimizin ihracat bağlantıları kurabilmesi, yurtdışı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yurtdışı pazarları tanımaları açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yeni pazarlara erişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun faydalı geçtiğini umut ediyorum. Önümüzdeki dönemde de benzer organizasyonlar gerçekleştirerek, üyelerimize bu yöndeki hizmetimizi sürdüreceğiz' dedi.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU