Öğrencilere 3K aşısı

Kızamık salgınına karşı anaokullarında 'aşı' yapıldı. İlkokul birinci sınıfta yapılan 3'lü karma aşı bu sene anaokulu öğrencilerine de vurulacak. Sağlık Bakanlığı, başta Romanya

GÜNDEM 19.10.2013 17:51:00 0
 Öğrencilere 3K aşısı
ANAOKULLAR RİSK HALİNE GELDİ
Okul öncesi eğitimin Türkiye'de yaygınlaşmasıyla birlikte birçok çocuğun sosyalleşme yeri olan anaokulları da bulaşıcı hastalıklar açısından risk merkezi haline geldi. Anaokulu çocuklarını kızamıktan korumak için 'Üçlü Karma Aşı' anaokulundan itibaren yapılmaya başlanacak. Yetkililer, “Bulaşıcı hastalıklar açısından bizim için en önemli yer okullar. Kızamık nedeniyle Üçlü Karma Aşı'yı anaokullarında yapacağız. Aşı yapılan çocukların kayıtlarını alıyoruz. Anaokulunda aşı yapılan çocuğa ilkokulda tekrar aşı yapılmayacak” ifadelerine yer verdi.
 
“ÇOCUĞUM OKULA BAŞLADI, İLK HAFTA HASTALANDI”
Bazı enfeksiyonları erken yaşta geçirmenin iyi olduğunu söyleyen yetkililer, kızamık gibi hastalıkların da erken yaşta geçirmenin tehlikeli olabileceğine dikkat çekti. Suçiçeğini erken geçirmenin iyi olduğunu belirten yetkililer, “Kızamığı geçirmek iyi değildir. Çocuklarda ağır seyreder. O yüzden aşı önlemi alınmalı” ifadelerine yer verildi. Ailelerin, “Çocuğum okula başladı, ilk hafta hastalandı" tepkilerinin normal olduğunu söyleyen yetkililer, çocukların aileden ayrılarak toplumun içine katıldığı ilk mekânın okul olduğunu vurguladı.
 
Haber / Asim YAVUZ