Mandalı, “Engellilerimizin her zaman yanındayız”

Her fırsatta engellilerin yanında olduklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli vatandaşların daha huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamalarına ze

GÜNDEM 19.10.2013 16:36:00 0
 Mandalı, “Engellilerimizin her zaman yanındayız”
KENDİ ELİYLE TESLİM ETTİ
Engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyeleri kendi eliyle teslim eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu kaydetti. Kimin ne zaman engelli olacağının bilinemeyeceğine vurgu yapan Mandalı, “Her gün yüzlerce binlerce trafik kazası görüyoruz. Birçok kişi her gün çeşitli hastalıklar geçiriyor. Engelin de çeşitleri çok fazla. Kimisi fark edilir, kimisi fark edilmez. Onun için bu konuda kimse ‘tamam ben bugün sağlamım benim bu tip duyarlılığa ihtiyacım yok’ deme lüksünde olmamalıdır” açıklamalarında bulundu.
 
HER GÜN YENİ YARDIMLAR GERÇEKLEŞİYOR
Yalnız yerel yönetimlerin değil, tüm vatandaşların engelliler konusunda olağanüstü bir duyarlılık göstermesi gerektiğinin altını çizen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Herkes yapılan çalışmalara elinden gelen her türlü desteği vermelidir” dedi. Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da insanların engelliler konusunda gerekli duyarlılığa sahip olduğunu söyleyen Mandalı, “Hem resmî kurumlarda hem sivil toplumda yaygın hale geldi. Her gün yeni yardımlar gerçekleşiyor. Bu durumdan gurur duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmayada devam edeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 2 AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Cumhuriyet Mahallesi Zengin Caddesi’nde ikamet eden 6 yaşındaki Tunahan Demirci ile Bahçelievler Mahallesi Nazlı Sokak’ta ikamet eden 60 yaşındaki Fethiye Uzunoğlu’na akülü tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim eden Başkan İrfan Mandalı, akülü tekerlekli sandalyelerin nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi vermeyi de ihmal etmedi.
 
 Haber / Ahmet KARDEŞ