Ergene, hayal edilen güzelliğe kavuşacak

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, Uzunköprü'nün kanayan yarası Ergene Nehri'nin temizlenmesinin hükümet tarafından devam ettiğini ve en kısa zamanda Ergene nehrinin eski haline döneceğini söyledi.

GÜNDEM 19.10.2013 11:29:00 0
 Ergene, hayal edilen güzelliğe kavuşacak
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Ergene Nehri ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, "Ergene Nehri ana kol ve yan kolları sanat yapıları, 6. kısım yapımı adı altında proje kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ergene nehri kıyılarında yapılan taş tahkimatı çalışması ile suyun hızlı akımı sağlanacak ve şişme olayı önlenmiş ve taşkınların şiddeti azalmış olacak" dedi.
 
GÜZEL BİR GÖRÜNÜM OLACAK
Köprünün alt ve üst kısmında sağlı sollu olarak 100-150 metre uzunluğunda çalışma yapılacağını belirten Akbulut, “Önümüzdeki yıl Ergene nehri kıyılarında sedde ve ağaçlandırma çalışmaları ile güzel bir görünüm olacak. Yapılan bu çalışmalar sonunda Ergene nehrinden pırıl pırıl su akarken etrafı ağaçlandırılmış, park ve bahçelerle donatılmış bir kıyı şeridinin gerçekleşmesine az bir zaman kaldı. Uzunköprü Ergene nehri hayal ettiği güzelliğe kavuşacak. Bunun için çalışmalar aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU