AK Partili Soylu’dan uzlaşma çağrısı

Tekirdağ il başkanlığında gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bayram sonrası Anayasa’nın bu zamana kadar uzlaşılan maddelerini çı

GÜNDEM 18.10.2013 18:39:00 0
 AK Partili Soylu’dan uzlaşma çağrısı
HER BAYRAM KENDİ MÜJDESİ İLE GELİR
Tekirdağ il başkanlığında gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan Soylu’ya burada AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililer karşıladı. Partililerle bayramlaşan Soylu, toplantı salonunda partililere seslendi. Demokratikleşme paketinin bayram müjdesi olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, “Her bayram kendi müjdesi ile gelir. AK Parti’nin bu güzel ülkeye bayram öncesi çok güzel bir müjdesi oldu: Demokratikleşme paketi. AK Parti’nin son 11 yıldır ortaya koyduğu bu büyük mücadelenin hizmet azminin belki ayakta tutulmasının en önemli numunelerinden birisidir bu demokratikleşme paketi. Bu topraklarda hep millet devlet uzlaşmazlığı söz konusu oldu. Hep millet devlet çekişmesi söz konusu oldu. Millet devlet mesafesi söz konusu oldu. 11 yıldır bu kadrolar millet devlet mesafesinin ortadan kaldırmak için bütün gayretini ortaya koydu” ifadelerine yer verdi.
 
EN ÖNEMLİ ORGAN SİYASET ORGANIDIR
Soylu, siyasi partilere bayram sonrası uzlaşılan maddeleri kanunlaştırmak için çağrı yaparak, “Bayram öncesi demokratikleşme paketinden bayram sonrası Anayasa’nın bu zamana kadar uzlaşılan maddelerini çıkarma konusunda yeniden bir irade ortaya koyalım. MHP’ye, CHP’ye, BDP’ ye çağrı yapıyorum bu eli çevirmeyin. Evet dediğiniz bu teklife aynı ısrar ve kararlıkla ‘evet’ deyin. Bu milletin her zaman ve her zaman morale, başarıya bu milletin yarınlarda daha çok yükselmeye ihtiyacı var. Bunu hep birlikte sağlayalım. Bu milletin yarınlarını düzeltecek en önemli organ siyaset organıdır” dedi. Soylu konuşmasının ardından karayolu ile İstanbul’a hareket etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ