Edirnespor farklı galip 3-0

Bölgesel Amatör Lig dördüncü hafta karşılaşmasında Edirnespor Gençlik Kulübü evinde Lüleburgazspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip karşı

SPOR 18.10.2013 16:19:00 0
 Edirnespor farklı galip 3-0
Edirne’de hafta sonunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip İlkay, Semih, Tayfun, Volkan, Murat, Sertaç,Orhan,İsmail.,Ali Tayfun,Turgut,Mustafa kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Lüleburgazspor ise Serkan, Tugay, Bayram, Seyfettin, Koray, Ceyhun, Cenker, Murat, Tobechi, Mehmet,Uğur ilk on biri ile çıktı.
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖNE GEÇTİ
Edirnespor G.K. maçın daha ilk 5 dakikasında 3 gol pozisyonuna girmesine rağmen bunları değerlendiremedi. 7. dakikada yine önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremeyen Edirnespor G.K. nihayet 8. dakikada beklenilen gole kavuştu. 8. dakikada Ali Tayfun takımını 1-0 öne geçirdi.11. dakikada Lüleburgazspor’un tehlikeli bir noktadan kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta gitti.14. dakikada Lüleburgazspor ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Sağ bek Tugay çıkarak yerini Emrah’a bıraktı.
 
İLK DEVREDEN ÜÇ GOL ÇIKTI
27.dakikada Orhan sahadan götürdüğü topla ikinci gol fırsatını değerlendiremedi. Rakibi kendisine oyun fırsatı verince Edirnespor G.K. Turgut’un düşürülmesi ile verilen penaltı atışında Orhan vasıtası ile 2-0 galip duruma yükseldi. Orhan kalecinin sağından ve yerden düzgün bir vuruşla aradaki farkı ikiye çıkardı. Golden sonrada hücumlarını sürdüren Edirnespor G.K. bugün iyi gününde olan Turgut’un saha kanata yakaladığı topu aniden dönerek rakip ağlara göndermesi ile takımını 3-0 galip duruma yükseltti. Turgut’un bu golün hazırlanmasında Mustafa ile girdiği yardımlaşma gerçekten çok güzeldi. Edirnespor G.K ilk yarının son saniyelerinde dahi gol peşinde koşarak farkı artırmaya çalıştı. Bu arada Orhan’ın uzaktan boş kaleye gönderdiği top üsten auta giderken ilk yarı 3-0 sona erdi.
 
LİDERLİĞE YÜKSELDİ
Fırsat buldukça rakip kaleyi zorlayan Edirnespor G.K özellikle Turgut’un gayreti ile gol fırsatı aramaya başladı. 77.dakikada Turgut’un sağdan şutu dışarı gitti.79.dakikada bu defa Edirnespor G.K teknik adamları Serkan’ı çıkararak genç Abdullah’ı oyuna aldılar. Edirnespor G.K. lı futbolcular sanki sahada rakip futbolcu yok gibi gol arayışlarına rahatça devam ettiler. 87.dakika da Orhan demarke durumda topu alıp rakip kaleye kadar tek başına götürmesine rağmen bu fırsatı değerlendiremedi. 90. Dakikada kaleci İlkay ile karşı karşıya kalan Lüleburgaz forvetleri bunu değerlendiremeyerek şeref gollerini de atamadılar. Böylece Edirnespor G.K dördüncü lig maçından da gol yemeyerek ayrılırken puanını 10 a çıkararak puan cetvelinde 2 puan farkla liderliğe yükseldi.
 
Haber / Gökhan TEKER