Üreticiler birlikte hareket etmeli

Marmaraereğlisi’nde meyve bahçelerinde yetiştirilen çeşitli cinslerdeki elmaların hasadına üreticilerden İsmail Turhan’a ait bahçe tesisinde yapılan “bahçe günü ve hasat bayramı” kutlamaları

GÜNDEM 11.10.2013 21:08:00 0
 Üreticiler birlikte hareket etmeli
1600 TON KAPASİTELİ
Marmaraereğlisi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim; “İlçemizin coğrafi konumu itibariyle Trakya bölgemizin orta yerinde yaklaşık yirmi milyon insanın yaşam alanına hitap etmekteyiz, coğrafi konumumuz ve mutlak tarım arazilerimiz bizi üretim ve pazarlama açısından önemli bir konuma getirmektedir. İlçemizde elma ve meyve üretimi her geçen gün gelişmektedir, bu gelişime paralel olarak ürünlerde kalite de artmaktadır” dedi. Alim, ilçede çok kaliteli meyve bahçelerinin yanı sıra 1600 ton kapasiteli modern bir soğuk hava depomuz ve meyve ayıklama paketleme tesisinin bulunduğunu ifade etti. 
 
GÜÇLÜ OLMALIYIZ
Alim, ilçede meyve üreticilerinin pazarla ilgili tüm aşamaları bireysel olarak yaparak ürününü değer fiyattan satamadığını belirterek “Üreticilerimizin bu durum karşısında örgütlenmesi birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Bu örgütlenme ve birlikteliğin adı kooperatiflerdir. Müdürlüğümüz ve kurulacak üretici kooperatifi aracılığı ile üretimde bilgi eksikliği giderilerek, ucuza girdi bulunmalı ve ürünü tek elden pazarlayarak daha güçlü olmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER