GAZDAŞ, Topraklama İşlemleri İçin Uyardı

GAZDAŞ, doğal gaz tesisatlarının güvenliğine ilişkin yaz döneminde alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı. GAZDAŞ çalışanları tarafÄ?

SİYASET 11.10.2013 15:10:00 0
 GAZDAŞ, Topraklama İşlemleri İçin Uyardı
GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslanyaptığı yazılı açıklamada; güvenli doğal gaz kullanımı için GAZDAŞ abonelerinikışa girerken yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirmek istediklerini söyledi.
 
TOPRAKLAMA İŞLEMLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ
GAZDAŞ dağıttığı broşürlerle, vatandaşları güvenli doğal gaz kullanımı konusunda bilgilendirdi. Broşürlerde yer alan bilgilere göre; bina tesisatlarının boru ve birleşim noktalarının boyanması ve meydana gelebilecek elektrik kaçağı veya statik elektrik oluşumuna karşılık topraklama işlemlerinin yapılması gerekiyor. GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, “GAZDAŞ olarak hazırladığımız broşürlerle, vatandaşlarımızı güvenli doğal gaz kullanımı için kış gelmeden almaları gereken tedbirler konusunda uyarmak istedik. GAZDAŞ çalışanlarının dağıttığı broşürlerde yer alan bilgilerle, bina tesisatlarının standartlara uygun olarak boyanmasına ve topraklama işlemlerinin önemine dikkat çekiyoruz” dedi.
 
BİRLEŞİM NOKTALARINDA PASLANMA GÖRÜLEBİLİYOR
Vatandaşların kışa girmeden boyama ve topraklama işlemlerini tamamlamaları gerektiğinin altını çizen Tamer Akaslan, “Vatandaşlarımız, istedikleri zaman GAZDAŞ’ı arayarak topraklama ve boyama işlemi için yetkili firmalar hakkında bilgi alabilir. Boyama ve topraklama işlemi yapılmayan binalar tespit edilerek,  doğal gaz kullanımında güvenlik riski oluşmaması için gaz bağlantıları kesilecektir” dedi. Topraklama çubuğu ve boyama işlemleri güvenli doğal gaz kullanımı için önemli Açık hava, yağmur ve dış etkenler nedeniyle; binaların doğal gaz kolon tesisatının boru ve birleşim noktalarında paslanma görülebiliyor. Paslanma, görüntü kirliliğine sebep olduğu gibi uzun dönemde ise güvenlik riski oluşturuyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için tesisatların standartlara uygun olarak yapılacak temizlik sonrası antipas üzeri iki kat sarı renkli yağlı boya ile boyanması ve kesinlikle su bazlı boya kullanılmaması önem taşıyor.
 
DUYARLI OLUNMALI
Elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla doğal gaz tesisatlarına, yerleştirilen topraklama çubuklarınun vatandaşların emniyetini sağladığını söyleyen Akaslan, “Topraklama çubuğu, binada oluşabilecek elektrik akımını toprağa aktarıyor. Topraklama yapılmayan tesisatlarda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşların, GAZDAŞ’ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden betonla kapatmaları ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaları gerekiyor” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ