Edirnespor’un Son Transfer Bombası; Tiffany Renee Stansbury

Yeni sezon yapılanmasına şampiyonluk hedefiyle başlayan ve bu hedefine uygun transferler gerçekleştirerek çalışmalarına başlayan TKB2L ekiplerinden Edirnespor ligin başlamasına az bir süre kala yabancı oyuncu t

SPOR 10.10.2013 15:27:00 0
 Edirnespor’un Son Transfer Bombası; Tiffany Renee Stansbury
Önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek olan Tiffany Renee Stansbury, Kurban Bayramı tatili sonrası başlayacak takım çalışmalarına katılacak ve ligin ilk maçında forma giymesi bekleniyor.
 
TÜRKİYE’DE FORMA GİYMİŞTİ
1983 doğumlu, 1.91 boyundaki ABD’li uzun oyuncuTiffany Renee Stansbury North Carolina State mezunu olarak katıldığı WNBA macerasında Houston Comets, Los Angeles Sparks, Minnesota Lynx formaları giydi.Eski bir NBA oyuncusu Terence Stansbury‘nin kızı olan sporcu ülkemizde de iki dönem Çankaya Üniversitesi forması da giymişti.Fransa ve İtalya’da da çeşitli takımlarda yer alanTiffany  Renee Stansbury, geçen yıl ülkemize gelmeden önce son iki sezon formasını giydiği İtalya’nın Umbertide takımında 2011-2012 sezonunda 24 maçta, 26.3 dakika, 10.1 sayı, 7 ribaund ortalaması ile oynadı. O sezon gösterdiği performansla İtalya liginin en başarılı ilk 10 oyuncusu arasına girmeyi başardı.Geçtiğimiz yıl (2012-2013 sezonu) formasını giydiği TKB2L Final 6 ekiplerinden Çankaya Üniversitesi takımında ise 27 maç 29.20 dakika, 17.2 sayı,1.4 top çalma, 13.8 ribaund ortalamaları ile oynadı.
 
“İDDİALI OLMAK İSTİYORUZ”
Tiffany  Renee Stansbury transferi ile ilgili bir açıklama yapan Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu “Takımımızı Türkiye Kadınlar Birinci Basketbol Ligi’ne çıkarmak ve Edirnemizi birinci ligde temsil edecek bir de kadın basketbol takımımızın olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulumuzda yer alan çok fedakar arkadaşlarla yola çıktık. Birkaç gün önce Edirne’de düzenlediğimiz 2.Cumhuriyet Kupası Uluslararası Basketbol Turnuvası’nda seyredenler ve taraftarlarımız Edirnespor Kadın Basketbol takımımızın gücünü, oynadığı basketbolu gördü. Ülkelerinin birinci liglerinde oynayan ve liglerini şampiyonlukla bitirmiş rakipleri karşısında nasıl bir oyun çıkardıklarını ve turnuvayı namağlup bitirerek şampiyon olduklarını herkes gördü. Şimdi bu güçlü kadromuza bir de yabancı takviyesi yaptık ve tecrübeli pivot Tiffany  Renee Stansbury’i Edirnespor renklerine kattık. Biz yönetim olarak bu şehre verdiğimiz sözü yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız hedefimiz yolunda güçlerini sahaya yansıtıyorlar ve yansıtacaklar. Artık şimdi görev Edirneli basketbol severlerde, taraftarlarımızda ve şehrimizin esnaf ve iş sahiplerinde. Bir kaç gün sonra satışa çıkaracağımız Kulüp Kombine Kartlarımızın yaygın bir biçimde alınmasını arzu ediyoruz.  Kulüp Kombine Kartlarımız 100 TL’dir. Kart sahipleri maçlarımıza bu kartlarla girecek ve aynı zamanda kulübümüze maddi olarak katkı sağlayacaklardır. Büyük Edirne ailesinin kadın basketbol takımlarına sahip çıkacağına ve aile olmanın şartlarını yerine getireceğine olan inancımı dile getiriyorum. Bu takım namağlup olarak birinci lige çıkacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” dedi.