Mescidi Çöpe Çevirdiler

Kırklareli Otogarında bulunan mescide çirkin bir saldırı gerçekleştiren kimliği belirsiz kişiler, gece saatlerinde geldikleri mescidi çöplüğe çevirdi.

GÜNDEM 8.10.2013 20:17:00 0
 Mescidi Çöpe Çevirdiler
ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ
İddiaya göre, gece saatlerinde meydana gelen olayda kimliği belirsiz kişiler, sigara paketleri ve çöp bırakarak mescidi kirletti. Esnaf, sabah gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerek tepki gösterdi. Hasan Derbentli, “Kendini bilmez kişi veya kişilerce mescidimizin içini çöpe çevirenler yetmiyormuş gibi bazıları da tuvalet yerine kullanarak pisliğini orada bırakıyor” dedi.
 
MESCİT, MESCİT DIŞINDA HER İŞ İÇİN KULLANILIYOR
Hasan Derbentli, mescide mesai saatleri içinde kendisinin göz kulak olduğunu, temizliğini her gün düzenli olarak yaptığını belirterek, “Dini ibadet yerimizi bazı kendini bilmez kişi veya kişiler amacının dışında kullanıyor. Mescidin kapısı devamlı açık olduğundan bazı uygunsuz kişilerce ibadetimiz için yapılan mescidimiz uygunsuz şeyler için kullanılıyor. Mescitte bazı kendini bilmezler küçük tuvaletlerini şişeye yaparak mescidin içinde bırakmışlar. Bu kadar terbiyesizlik bu kadar dine karşı olunmaz. Burası şu anda sahipsiz durumda. Mescit, mescit dışında her iş için kullanılıyor. Dükkânımın bitişiğinde olan mescide mesai saatleri içinde ben göz kulak oluyorum ve temizliğini yapıyorum. Mescide de bazı kendini bilmezler çöp atıyor" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ