NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE

GÜNDEM 7.10.2013 22:54:00 0
NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE
                                            
      Kıbrıs Gazileri  birkaç günlüğüne de olsa gençlik yıllarında vatan savunması için görev yaptıkları yerlerde bulunuyor. Her biri bir dünya. İçinde yaşattıkları dünyayla birlikte yaşayan yarım asırlık insanlar. Hangisine yanaşıp geçmişe dair hatıralarını sorsanız  sıralamaya başlıyor acı hatıralarını. Kıbrıs Gazileri dedik ya. Kendileri bir şekilde hayatta kalmışken omuz omuza savaştıkları arkadaşlarının şahadetine tanık olmuşlar.
  
      Bir kere daha aynı anıları yaşamak adına Kıbrıs’a geldiler. Kıbrıs’ı tekrar görebilmek ferdi bir çaba sonucunda gerçeklemedi. Hem Çerkezköy, hem de Kapaklı Belediyeleri tarafından organize edilen bir program vesilesiyle  gençlik yıllarını yaşama imkanı bulabildiler.  Bu onlar için adeta ikinci bir Kıbrıs çıkarması niteliğnde değerlendirilebilir.
      
      Bu yılki Kıbrıs ziyaretinde şehit yakınları da yer aldı. Hem gaziler hem de şehit yakınlarının bir arada çok güzel. Yaşadıkları sıkıntılara  vefayla karşılık verilmesi çok güzel. Keşke sadece Belediye Başkanları değil de imkanı olan kurumlar bu vefa örneğini  bir şekilde sergileyebilselerdi. 
      
      Uçaktan inen Gazilerimizi karşılayan tur rehberi, Ercan Havalimanı’ndan hareket ederken anlatmaya başladı.  Gazilerimizin konaklayacağı otel güzergahı üzerinde bulunan yerleri tanıtmaya başladı. Tur rehberi Karaoğlanoğlu denilen alanın yakınından geçerken, çıkarmanın yapıldığı yer olarak tanımladı burayı. 1974 çıkarmasında  Türk Askerinin karaya ayak bastığı alan. Muhit olarak Girneye bağlı. Karaoğlanoğlu’nda 71 Türk Askeri şehit edilmişti. Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun da burada şehit edilmesi nedeniyle bu kıyıya Karaoğlanoğlu adı verilmiş.
  
      O günlerin Mehmetcik’i Ahmet Er,  komutanı Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun şahadetine tanık olmuş. Bu gün bizlere bu acı hatırayı anlatırken gözleri dolu dolu. Birkaç dakikada içinde 71 gencin, arkadaşın ve vatan evladının öldüğünü görmek çok kolay unutulacak hatıralardan değildir.
 
      Türk adının tarihten kazınması adına başlatılan savaşlarda şehitlik mertebesine ulaşan, gazi unvanıyla şereflenen herkese minnettarız. Ne Mutlu Türküm Diyebilene….!
 
 Asim YAVUZ