Ak Parti 9. İl İstişare Toplantısı’nı Çerkezköy’de Yaptı

Tekirdağ’da her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen Ak Parti İl İstişare Toplantısı’nın 9.’su Çerkezköy’de, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişci’nin katılÄ?

GÜNDEM 7.10.2013 19:36:00 0
 Ak Parti 9. İl İstişare Toplantısı’nı Çerkezköy’de Yaptı
ADAYLIK SÜRECİ KOLAY OLMAYACAK
Önceki gün saat 14.00’da İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını Ak Parti Tekirdağ il Başkanı Ahmet Kambur yaptı. İl danışma toplantılarının parti açısından oldukça verimli olduğunu söyleyen Kambur, “Türkiye’de bu toplantıları yapabilen bir başka il daha yoktur. Şarköy’deki partili Çerkezköy’e, Çerkezköy’deki partili Şarköy’e gitmektedir” dedi. Zamanın hızla geçtiğini söyleyen Kambur, “Seçimlere sadece birkaç ay kaldı. Partimiz aday adaylığı resmi başvurularının 1 Ekim'de başlayıp, 1 Kasım’da bitmesi yönünde karar aldı. 15 Kasım’da parti içi temayül yoklamaları başlayacak. Bu yoklama sonucunda ilk sırada yer almanın adaylığa etkisi sadece yüzde beş oranındadır. Adaylık konusu göründüğü gibi basit olmayacak” dedi.
 
İLKLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR
Yerel seçimlerin Tekirdağ açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Kambur, “İlkler her zaman çok önemlidir. Tekirdağ Büyükşehir oldu. Bu nedenle ilk Büyükşehir belediye başkanlığını Ak parti almak zorundadır. 2014 ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu da ülkemizde bir ilk olacak çünkü Cumhurbaşkanı’nı halk seçecek. Objektif fikirlere bakarak adayımızı belirlemeye çalışacağız. Ak Parti’de ahbap çavuş ilişkilerine yer olmadığını bir kez daha burada hatırlatıyorum” dedi. Aday adaylığı konusunda bir başka ayrıntıya da değinen Kambur, aday adayının teşkilatın içinden olmasının şart olmadığını belirterek, “İnsanımıza hizmet edebileceğine inandığımız her insan bizim aday adayımız olabilir. Yeter ki bu kişi kamuoyu tarafından sevilen birisi olsun. Yani biz kiminle kazanabilirsek onunla yolumuza devam etme kararı alabiliriz. Kısır çekişmeler teşkilatlarımızda yer bulmamalıdır. Son aşamada belirlediğimiz adayımızın etrafında kenetlenerek seçimi kazanmak zorundayız. Dedikoduya mahal vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birilerinin birileriyle görüşmesinden hiç kimse farklı manalar çıkarmasın. Kimin kiminle görüştüğünü biz biliyoruz” diye konuştu.
 
DİĞER İLÇELERLE MUKAYESE EDİLMELİ
Toplantıda söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de çalışmalarını başlıklar halinde sıraladı. 2004 yılı Çerkezköy’ü ile bu günkü Çerkezköy’ün mukayese edilmeyecek derecede farklı olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Göreve geldiğimiz yıldan itibaren Çerkezköy’e yapmış olduğumuz birçok hizmetimiz oldu. Bunların başında altyapı hizmetlerimiz gelmektedir. Bu gün çalışmalarımız sonucunda bir metrekare altyapısı olmayan sokak kalmadı. 42 bin metrekare kanalizasyon hattı, 21 bin metre içme suyu şebekesi döşedik. Kapalı Spor Salonu’nu faaliyete geçirdik. Temizlik hizmetlerini özelleştirdik ve katı atık sistemini düzenli ve sorunsuz hale getirdik.  Çorlu deresinin 3 bin 5 yüz metrelik kısmını ıslah ettik” dedi. Konuşmasının son bölümünde yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Ali Ertem, akrabacılığın, hemşericiliğin ve arkadaşlığın bir kenara itilerek Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında birleşmek gerektiğini ifade etti.
 
İLÇE TEŞKİLATINI UYARDI
İlçe danışma toplantılarının Tekirdağ’ın geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, “Bu gün Çerkezköy’de sokaklarda dolaştım. Her sokak ve kaldırımda Ak Parti’nin emeği olduğunu gördüm. Ben Başkan Ertem’i kutluyorum” dedi. Konuşmasında ilçe teşkilatı yönetimine seslenen Akbulut, “Şunu özellikle istirham ediyorum; asla vatandaşla gerginleşmeyin. Bir mesele varsa, gel belediyede halledelim dahi demeyin. Hemen belediye başkanını arayarak ya da yetkili birine ulaşarak meselenin çözümüne yardımcı olmalısınız.  Vatandaşımızı zora koşmayıp işleri kolaylaştırın” uyarısında bulundu.
 
HER ŞEY TAYYİP İÇİN
Çerkezköy’ de seçim atmosferine girildiğini sözlerine ekleyen Akbulut, “Sokaklarda vatandaşlarımızla görüşürken bildbordlarda aday adaylarımızın resimlerini gördüm. Bu çok güzel bir şey. Yolların aynı noktada kesiştiğini unutmayalım. Bu bizim partimizin bir farkıdır. Hepsi de Ak Parti için yola çıkmış ve Recep Tayyip Erdoğan için mücadele eden kardeşlerimizdir” dedi. Ak Parti 9’uncu İl Danışma Toplantısı’na Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut ve İl Başkanı Ahmet Kambur’un yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti İl eski Başkanı Soner Çizen, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı, Saray ve Çorlu ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve partililer katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ