"BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN"

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Nihat Biçer, dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bölgenin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken biçer, sanayicileri de

GÜNDEM 4.10.2013 19:22:00 0
"BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN"
2006 yılında 9 işadamının bir araya gelmesi ile Çorlu'da kurulan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği üyeleri, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Derneğin Genel Sekreteri Nihat Biçer, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sırrı Kolot ve Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Er'in ev sahipliğinde dernek binasında düzenlenen kahvaltıya çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
BÖLGE EKONOMİSİNİN CAN DAMARIYIZ
Kahvaltıdan sonra derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Nihat Biçer amaçlarının üyelerini dünya pazarına açmak olduğunu söyledi.  300 üye ile bölge ekonomisinin can damarını oluşturan bir kurum olduklarını söyleyen Biçer, “Bölgemizi Türkiye'ye Türkiye'mizi de dünyaya taşıma gayreti içeririsindeyiz. Bizim buradaki asıl amacımız üyelerimizi dünya pazarına açmak. Afrika pazarından tutun Bosna-Hersek pazarına kadar. Biz üyelerimizin dünyanın her köşesine gidip ihracat yapmalarını, oralara yatırım yapmalarını istiyoruz. Onların yeni pazarlar bulmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
DIŞ TİCARET EĞİTİMLERİNE ÖNEM VERİYORUZ
TAGİD'in toplumun herkesimini kucakladığını belirten Biçer, derneğin siyaset üstü bir kurum olduğunu ifade etti. Dernek olarak sosyal projelere de önem verdiklerinin altını çizen Nihat Biçer, hayata geçirecekleri projeleri de anlattı. 2008’de 245 bin EURO'luk Trakya Bölgesi'ndeki ilk Avrupa Destekli projelerinin ardından sosyal projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Nihat Biçer, “130 kursiyerimize baskı, boya ve ram operatörlüğü kursu vererek onların fabrikalarda istihdam edilmelerini sağladık. Dernek olarak dış ticaret eğitimlerine ayrı bir önem veriyoruz. Bunun için üyelerimizde bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Şuan üyelerimizin bir kısmı yurt dışına yatırım yapmaktalar” açıklamalarında bulundu.
 
TÜRKİYE EKONOMİSİNE YÖN VEREN BİR BÖLGE
Trakya bölgesinin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Nihat Biçer, bununla birlikte vasıflı elemana da ihtiyacın aratacağını belirterek TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer, “Trakya bölgesi Türkiye ekonomisine yön veren büyük firmaların olduğu bir bölgedir. Bölgemiz her geçen gün gelişen bir bölge.Önümüzdeki dönemde Valimizinde söylediği gibi Islah Organize Sanayi Bölgeleri'nin Islahı kaldırılacak ve Organize Sanayi Bölgesi olacak buda demek oluyor ki vasıflı elemana ihtiyaç artacak” dedi.
 
TRAKYAMIZ KALKINSIN
Kurdukları etüt merkezi ile 200 öğrencinin eğitimine katkı sağladıklarını ifade eden Biçer, bölge sanayicilerine de derneklerine üye olmaları için çağrıda bulundu. TAGİD’in her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Biçer, “Bölgemizdeki sanayicilerimize iş adamımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Böyle bir kurumu değerlendirelim. Yani dünyanın 150 ülkesine sizi rahatlıkla ulaştırabilecek imkâna sahip olan derneğimizi değerlendirelim. Bunların hepsi kendi menfaatlerine olacaktır. Biz istiyoruz ki Çerkezköy'ümüz Çorlu'muz Trakya'mız kalkınsın. Bizim insanımız kazansın. Biz Türk İşadamlarının dünyanın dört bir yanında olmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK