Vize’nin Güzellikleri Film Oldu

Kırklareli Vize Belediyesi ile Bulgaristan Haskovo Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen 'Sınır Ötesi Uyum ve Refah ?

GÜNDEM 4.10.2013 16:51:00 0
 Vize’nin Güzellikleri Film Oldu
ÇEKİMLER YAPILDI
Vize ve Haskovo Belediyelerinin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında, Vize ve çevresinde uzman danışmanlar ile birlikte film ve 360 derecelik panoromik fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Bulgaristan Haskova Bölgesinden gelen Yönetmen "NikolayYotov" ve yardımcı yönetmen "İvan NikolaevYotov" önderliğinde çekilen filmde, Vize Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ünek de oyuncu olarak görev aldı. Çekimler kapsamında, Arkeolog prehistoryan Ufuk Baş Arığ eşliğinde Vize'nin Traklar dönemindeki en önemli kalıntılarından biri olan Oppidum kutsal kale bölgesinin de çekimleri yapıldı.
 
2 AYDA TAMAMLANACAK
Film için, Vize' Ayasofya, Şerbetdar Hasan Bey Camii, Karakoçak Tepe, Asmakayalar, Amfi Tiyatro, Kale mahallesi ve surlar, Ferhat Bey Hamamı ve Ferhat Bey çeşmesi, kale çeşmesi, Kıyıköy'de Aya nikola manastırı ve kale ile Kırklareli'de Kanlıgeçit- Aşşağıpınar Ören yerleri, Kırklareli Müzesi ve Dupnisa mağarası gezilip buraların tanıtım filmi çekildi. Filmin ilk kısmı ise Bulgaristan ve Türkiye ortaklığını gösteren samimi bir hava vermesi amacıyla Kapıkule sınır kapısında çekildi. Filmin iki ay gibi bir sürede tamamlanıp, Vize Belediyesi’nde yapılan premierin ardından internet ortamında paylaşılacağı belirtildi.
 
Haber / Gökhan TEKER