Tofaş Olin Edirne’yi farklı geçti

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası C Grubu maçında, Tofaş, Olin Edirne'yi 91-71 mağlup etti.

GÜNDEM 4.10.2013 10:14:00 0
 Tofaş Olin Edirne’yi farklı geçti
GALİBİYET İLE AYRILDI
Yüksek tempoda başlayan mücadelenin ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. 7.dakikası 19-19 eşitlikle geçilen maçın ilk periyotunu Olin Edirne, Barış Güney’in hücumdaki başarılı oyunuyla 24-29 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmalar ön plana çıkarken, Erol Can Çinko’nun üç sayı isabetiyle Edirne ekibi 16.dakikada durumu 34-39’a getirdi.  Savunmadaki direncini arttıran ve skor üstünlüğünü de eline alan Tofaş, devre sonunda soyunma odasına 51-46 üstün girdi. Mücadelenin üçüncü periyotunda dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan Bursa ekibi, 27.dakikada durumu 62-57’ye getirdi ve son 10 dakikalık bölüme de 70-66 üstün girdi. Tofaş, maçtan da 91-71 galibiyetle ayrılan taraf oldu.
 
BARIŞ 19 SAYI KAYDETTİ
Karşılaşmanın ardından düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası maçın adamı, Tofaş’tan Chinemelu Elounu seçildi. Olin Edirne’de  35 dakika sahada kalan Barış Güney 19 sayı (5/12 üçlük), 3 ribaund, 5 asist, Torin Francis 13 sayı, 6 ribaund, Darius Washington 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist üretti.Tofaş’ta Rok Stipcevic 19 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Chinemelu Elonu 16 sayı, 11
ribaund, 2 asist,Serhat Çetin 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Jure Balazic 15 sayıyla oynadı.
 
İLK YARI İYİ OYNADIK
Tofaş – Olin Edirne maçının ardından antrenör ve oyuncular yapılan basın toplantısında görüşlerini açıkladılar.  Karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Olin Edirne Antrenörü Cem Akdağ “Turnuvada hem ikinci gün olması hem Christos’un sakatlanması hem de Caner’in dört faul alması bizim rotasyonumuzu zedeledi. Rakibimiz Tofaş, dört yabancısı ve kuvvetli oyuncularıyla enerji olarak bizden daha üstünlerdi. Ancak buna rağmen savunmada ilk yarıdaki mücadelemiz önemliydi” diye konuştu.
 
“TAKIMIMI KUTLUYORUM”
Takımını gösterdiği performanstan dolayı kutlayan Tofaş Antrenörü Ahmet Çakı” Gruptan çıkmak adına bu galibiyet önemliydi. Karşılaşmaya kötü başladık. Ama sonrasında kenardan gelen enerjiyle maçı kazanmayı başardık. Edirne’de oynanan maçta Olin iyi bir oyun ortaya koydu. Takım olmak adına bu galibiyetler birleştirici oluyor. Olin Edirne’ye bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.